Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā – ASV atklātajā tenisa čempionātā – izlikts ar 30. numuru, paziņojuši turnīra organizatori.

"US Open" turnīrā izsēti tiek 32 tenisisti. Jaunākajā ATP rangā Gulbis ierindojas 33.pozīcijā, taču dalību no sacensībām atsaukuši trīs tenisisti, kuri rangā ir augstāk par Gulbi - Žo-Vilfrīds Tsonga, Žils Simons un Marins Čiličs. Tas latvietim nodrošināja izsētā tenisista statusu. Līdz ar to pirmajās divās kārtās Gulbim nebūs jāspēkojas ar kādu no citiem izliktajiem spēlētājiem.

Tikmēr sacensību galvenais favorīts būs serbs Novāks Džokovičs, ar otro numuru izlikts būs Rafaels Nadāls, bet pagājušā gada "US Open" uzvarētājs Endijs Marejs izsēts ar trešo numuru. Vēl starp pieciem visaugstāk izliktajiem tenisistiem atrodams Davids Ferers un Tomašs Berdihs.

ASV atklātā čempionāta izloze notiks 22.augustā.

Gulbis ASV atklātajā čempionātā piedalīsies septīto reizi karjerā. Iepriekšējos divos gados viņš piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā nespēja pārvarēt jau pirmo kārtu. Savukārt 2007.gadā Gulbis iekļuva ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kas pagaidām ir viņa labākais sasniegums ASV atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!