Foto: AP/Scanpix

Rumāniete Simona Halepa ceturtdien pirmo reizi karjerā sasniedza Francijas atklātā tenisa čempionāta finālu.

Pusfināla duelī ar ceturto numuru izliktā Halepa ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:4) apspēlēja Andrea Petkoviču no Vācijas, kurai šajās sacensībās bija dots 28.numurs.

Zīmīgi, ka abas pusfinālistes savās karjerās vēl nekad nebija kādā no "Grand Slma" turnīriem aizspēlējušās tik tālu.

Pirmajā setā Halepai izdevās divas reizes lauzt vācietes servi, kas viņai ļāva triumfēt ar 6-2. Otrajā setā jau norisinājās spraigāks duelis, kurā katra pa reizei lauza sāncenses servi, tādēļ sets izšķīrās taibreikā.

Tā sākumā rumāniete spēja izvirzīties vadībā ar 4:1 un turpinājumā noturēt savu pārvaru, iekļūstot turnīra finālā, kurā viņai būs jāspēkojas ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu, kura Francijas atklātā čempionāta titulmaču sasniegusi jau trešo gadu pēc kārtas.

Pērn Halepa uzvarēja sešos WTA turnīros, gadu noslēdzot pasaules ranga 11.vietā, bet šogad viņa turpina spēlēt tikpat sekmīgi un jau pieteikusies uz vietu ranga labāko trijniekā. Francijas atklātajā čempionātā Halepa līdz šim nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu, bet "Grand Slam" turnīros savu labāko sniegumu demonstrēja šogad Austrālijā, kur tika līdz ceturtdaļfinālam.

Tikmēr šobrīd WTA ranga 27.vietā esošā Petkoviča 2011.gadā ceturtdaļfinālus sasniedza trijās no četrām "Grand Slam" sacensībām, tomēr pēc tam viņa ilgstoši cīnījās ar dažādām traumām, bet pēdējā gada laikā vācietes rezultāti lēnām arvien uzlabojas, turklāt WTA rangā viņa pakāpusies par vairāk nekā simts vietām.

Jau vēstīts, ka otrā pusfināla duelī ar septīto numuru izliktā Šarapova ar 4-6, 7-5, 6-2 apspēlēja jauno Kanādas sportisti Eižēniju Bušāru, kura sacensībās bija izlikta ar 18.numuru.

Pirmajā setā Šarapova divreiz pamanījās zaudēt savu servi, rezultātā ciešot neveiksmi pirmajā setā ar 4-6. Tikmēr nākamajā setā abas tenisistes savā starpā aizvadīja ļoti līdzvērtīgu dueli, taču 12.geimā krieviete jau trešo reizi lauza Bušāras servi un uzvarēja setā ar 7-5.

Izšķirošajā setā Šarapova jau vairs ne reizi neatdeva savu servi, bet divas reizes lauza pretinieces, rezultātā tiekot pie pārliecinošas uzvaras setā ar 6-2.

Šarapova Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā iekļuvusi jau trešo reizi pēc kārtas, bet šī turnīra titulu viņa līdz šim vienīgo reizi karjerā izcīnīja pirms diviem gadiem.

Savukārt 20 gadus vecā kanādiete pašlaik WTA pasaules rangā ieņem 16.vietu. Ja pērn viņa nevienā no "Grand Slam" turnīriem netika tālāk par trešo kārtu, šosezon Bušāra jau gada sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, sekmīgo sēriju turpinot arī Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!