Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules ranga jaunākajā sarakstā nedaudz uzlabojis savas pozīcijas un pietuvojies labāko desmitniekam.

Nedēļas laikā Gulbis pakāpies pa vienu vietu un ieņem 12.pozīciju. Latvijas labākais tenisists vairāk nekā mēnesi nav spēlējis turnīros (pēdējo reizi Vimbldonas čempionātā jūnija beigās), lai sadziedētu nelielās traumas un būtu labā fiziskā formā pirms sezonas pēdējiem mēnešiem. Šonedēļ Gulbis atsāks dalību turnīros un spēlēs Toronto "Masters", kur viņa pretinieks pirmajā kārtā būs portugālis Žuau Sousu.

Vēl ATP pasaules rangā no Latvijas tenisistiem Andis Juška ieņem 716.vietu, Mārtiņš Podžus – 738., Jānis Podžus pakāpies pa 115 vietām un ieņem 756.pozīciju, Miķelis Lībietis noslīdējis pa 228 vietām un ir 966.vietā, Deivids Jukša atrodas 1481.vietā, Mārcis Garūts – 1632.vietā, bet Artūrs Lazdiņš – 2181.vietā.

ATP pasaules ranga labāko piecniekā izmaiņas nav notikušas, bet TOP 10 skārušas nelielas pārmaiņas. Pirmais ir serbs Novāks Džokovičs, kuram seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Stans Vavrinka un Tomašs Berdihs. Apsteidzot Davidu Ferreru, uz sesto vietu pakāpies Milošs Raoničs, astotais ir Grigors Dimitrovs, devītais – Endijs Marejs, bet uz desmito pozīciju noslīdējis Huans Martins del Potro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!