Foto: Reuters/Scanpix

Slovākijas tenisists Martins Kližans, kurš ceturtdien Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošā "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas mačā pieveica latvieti Ernestu Gulbi, nākamajā cīņā piektdien negaidīti pieveica pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu, tādējādi sasniedzot turnīra pusfinālu.

Pašlaik pasaules 56.labākais tenisists Kližans ceturtdaļfināla mačā pieveica Nadalu ar 6-7 (7:9), 6-4, 6-3. Zīmīgi, ka Slovākijas sportists šo turnīru sāka vien no kvalifikācijas sacensībām.

Maču Kližans noslēdza, uzvarot 16 no pēdējām 18 izspēlēm, bet Nadals kādam kvalifikācijas turnīru pārvarējušam tenisistam zaudējis pirmo reizi pēdējo desmit gadu laikā.

Kā zināms, Nadalam šis bija pirmais turnīrs pēc ilgāka pārtraukuma, kurā viņš atkopās no plaukstas locītavas savainojuma.

Šī turnīra pusfinālā Kližans spēkosies pret čehu Tomāšu Berdihu, kurš pasaules rangā šobrīd atrodams sestajā vietā.

Jau vēstīts, ka Kližans otrās kārtas mačā pret Gulbi bija vadībā ar 6-2, 3-0, kad latvietis pleca savainojuma dēļ nolēma izstāties no turnīra.

Pašlaik 25 gadus vecais Kližans savas karjeras laikā izcīnījis divus ATP raudzes titulus, turklāt vienu no tiem viņš ieguvis šogad, kad aprīlī negaidīti bija labākais Vācijā notikušā Minhenes "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, lai gan sacensības sāka no kvalifikācijas. Kližans šosezon piedalījies 37 mačos, tiekot pie 25 panākumiem, bet pasaules ranga karjeras rekordu viņš sasniedza pērn, kad bija 26.labākais tenisists pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!