Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Krievijas galvaspilsētā Maskavā nākamnedēļ gaidāmo "ATP World Tour 250" sērijas turnīru jeb Kremļa kausa izcīņu sāks no otrās kārtas, sestdien noskaidrojies izlozē.

Gulbis, kurš pašlaik pasaules rangā atrodas 13.vietā, turnīrā būs izlikts ar trešo numuru.

Sacensības latvietis uzsāks no otrās kārtas, spēkojoties pret ATP ranga 70.vietas īpašnieku čehu Jirži Veseliju vai spāni Danielu Himeno-Traveru, kurš pasaules rangā šobrīd atrodams 114.pozīcijā.

Ja Gulbim izdosies uzvarēt otrās kārtas mačā un sasniegt ceturtdaļfinālu, viņš varētu tikties ar astoto numuru izlikto itāli Andreasu Sepi, bet pusfinālā iespējama spēkošanās ar šī turnīra galveno favorītu Milošu Raoniču no Kanādas.

Jau vēstīts, ka Latvijas labākais tenisists šonedēļ cieta neveiksmi Ķīnas pilsētā Šanhajā notiekošā "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, ar 4-6, 1-6 zaudējot sev labi pazīstamajam krievu sportistam Mihailam Južnijam. Tiesa, Gulbi jau pēdējās pāris nedēļas nomoka pleca savainojums, kā dēļ viņš atsauca arī dalību no iepriekš plānotiem dubultspēļu turnīriem.

Gulbis Šanhajas turnīrā vēl ne reizi nav uzvarējis kaut vienā mačā.

Latvietis šosezon uzvarējis 39 no 58 ATP mačiem, kas ir viņa karjeras rekords, bet šīs sezonas gaitā Gulbis izcīnījis divus titulus. Viņš savas karjeras laikā spēlējis sešu ATP turnīru finālos, kuros nav cietis zaudējumus.

Kā zināms, vasaras sākumā Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, taču pēc tam ar noturīgu sniegumu nav izcēlies, septembra beigās aizkļūstot vien līdz Kualalumpuras "ATP World Tour 250" sērijas pusfinālam.

Gulbis Maskavā sacentīsies pirmo reizi kopš 2007.gada, kad jau pirmajā kārtā piekāpās Južnijam, bet gadu pirms tam viņš nespēja pārvarēt šī turnīra kvalifikācijas sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!