Foto: AFP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga vicelīderis Rafaels Nadals 2015.gada sezonu iesāka ar šokējošu neveiksmi Dohas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, pirmajā kārtā piekāpjoties vācietim Mihaelam Berreram.

Viens no visu laiku izcilākajiem pasaules tenisistiem šai mačā cieta neveiksmi ar 1-6, 6-3, 6-4.

Kā zināms, pirms diviem mēnešiem Nadalam tika veikta apendicīta operācija un noprotams, ka šajā laikā viņš nav pārāk daudz trenējies. Tāpat sportistam ir muguras un plaukstas locītavas savainojumi.

34 gadus vecais Berrers, kurš turnīru sāka no kvalifikācijas, pašlaik pasaules rangā ieņem 127.vietu un šī viņam ir noslēdzošā sezona karjerā.

"Šī ir trešā atgriešanās manā karjerā pēc traumām, tāpēc skatīsimies kā tuvākajos mēnešos sekmēsies. Vēlējos atsākt spēlēt labi, tomēr šoreiz tas neizdevās," pauda Nadals, kurš cer spēlēt pēc divām nedēļām gaidāmajā Austrālijas atklātajā čempionātā. "Sezona ir gara un pēc traumām nevari uzreiz spēlēt labi."

Berrers ATP ranga desmitniekā esošu tenisistu pieveica trešo reizi karjerā, bet otrajā kārtā viņš spēkosies ar horvātu Ivanu Dodidžu.

Pirms tam Nadals piektdien paraugturnīrā Abū Dabī ar 2-6, 0-6 kapitulēja arī britam Endijam Marejam, kurš pats spēlēja nevesels.

Pērn Nadals pirmoreiz karjerā triumfēja Dohas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!