Foto: Publicitātes foto
Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus 2015.gada pirmajā pasaules ranga sarakstā pakāpies par trim pozīcijām un ierindojas 536.vietā, kas ir jauns viņa karjeras rekords.

Aizvadītā gada nogalē Mārtiņam Podžum izdevās veiksmīgi "Future" sērijas turnīri, kas palīdzēja uzlabot pozīcijas rangā. Viņš arī aizvadītajās nedēļas bija sasniedzis karjeras rekordus.

Tikmēr Latvijas vadošais tenisa spēlētājs Ernests Gulbis nemainīgi atrodas 13.pozīcijā. Jau vēstīts, ka Gulbis izlaiž Dohā paredzēto ATP sērijas turnīru.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Jānis Podžus ir saglabājis 677.vietu, kamēr karjeru beigušais Andis Juška ir 1406.pozīcijā. Vēl Artūrs Lazdiņš ieņem 2122.vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā gada izskaņā izmaiņas nenotika. Līderis kopš jūlija sākuma ir serbs Novāks Džokovičs, bet otrais ir Rodžers Federers no Šveices, kurš apsteidz spāni Rafaelu Nadalu. Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko Kei Nišikori no Japānas. Sesto pozīciju ieņem brits Endijs Marejs, bet čehs Tomāšs Berdihs ir septītais. Milošs Raoničs no Kanādas ieņem astoto vietu, horvāts Marins Čiličs ir devītais, bet pirmo desmitnieku noslēdz spānis Davids Ferrers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!