Foto: AFP/Scanpix

Leģendārā Šveices tenisiste Martina Hingisa svētdien triumfēja Austrālijas atklātā čempionāta jaukto dubultspēļu sacensībās, iegūstot savu pirmo "Grand Slam" titulu kopš 2006.gada.

Hingisa kopā ar indiešu veterānu Leanderu Paešu jaukto dubultspēļu sacensību titula mačā ar 6-4, 6-3 pieveica francūzieti Kristīnu Mladenoviču un Danielu Nestoru no Kanādas, kuri bija izlikti ar trešo numuru.

Hingisa Austrālijas atklātajā čempionātā debitēja pirms 20 gadiem 14 gadu vecumā, bet pirms vairāk nekā gada šveiciete atsāka karjeru, piedaloties tikai dubultspēļu sacensībās.

"Pat savos trakākajos sapņos nebūtu ticējusi, ka 20 gadus vēlāk atkal stāvēšu šeit," pauda šveiciete, kura karjeras spožākajos gados vienspēļu pasaules ranga līderes godā pavadīja 209 nedēļas.

Hingisa tagad ir piecu "Grand Slam" vienspēļu titulu un 11 dubultspēļu balvu īpašniece. Dubultspēlēs viņa deviņas reizes triumfējusi dāmu, bet divreiz jaukto pāru sacensībās.

Zīmīgi, ka arī iepriekšējo "Grand Slam" titulu Hingisa 2006.gadā ieguva tieši Austrālijas atklātā čempionāta jauktajās dubultspēlēs, kad bija labākā duetā ar citu indieti Mahešu Bupati.

Pēc sešu gadu pauzes atgriežoties sacensībās, pērn Hingisa duetā ar itālieti Flaviju Penetu aizkļuva līdz ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu sacensību finālam.

"Nekad īsti nebiju aizgājusi no tenisa. Piedalījos veterānu spēlēs, nedaudz trenēju. Iespējams, tieši trenēšana man deva visvairāk - palīdzēju meitenēm, kas sacentās ar pasaules labākajām spēlētājām un domāju, ka varbūt arī es varētu ar viņām spēlēt," izteicās Hingisa, kura cer piedalīties arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr 41 gadu vecais Paešs tagad ieguvis astoņus "Grand Slam" titulus vīriešu dubultspēlēs, bet septiņus jauktajās dubultspēlēs, atzīstot, ka par karjeras beigšanu joprojām nedomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!