Foto: AP/Scanpix

Pasaules pirmā rakete, amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, gripas dēļ atcēla pirms rītdien gaidāmā Francijas atklātā čempionāta fināla paredzēto piektdienas treniņu.

Sestdien finālā 33 gadus vecā Viljamsa spēkosies ar čehu tenisisti Lūsiju Šafāržovu, kurai šī būs pirmā cīņa par "Grand Slam" titulu vienspēlēs.

Ceturtdien, kad amerikāniete pusfinālā ar 4-6, 6-3, 6-0 pārspēja šveicieti Tīmeu Bašinski, jau mača laikā dažbrīd izskatījās, ka Viljamsai ir slikti ar veselību, ko sportiste apstiprināja arī pēc mača.

"Nekad neesmu jutusies tik slikti. Pēc trešās kārtas mača saslimu ar gripu un kopš tā laika nejūtos labi," stāstīja sportiste. "Biju ļoti nogurusi, bet tad jau sapratu, ka esmu trešajā setā. Nezinu, kas notika."

Šodien Francijas atklātā tenisa čempionāta pārstāvis apstiprināja, ka Viljamsa atcēlusi treniņu. Tāpat amerikāniete neparādījās medijiem pēc uzvaras pār Bašinski, tāpat arī varētu atcelt pirms fināla paredzēto preses konferenci.

Viljamsa ir triumfējusi divos Francijas atklātajos čempionātos, pēdējo reizi to paveicot aizpērn. Amerikānietei ir 19 "Grand Slam" titulu, pēdējais no tiem tika izcīnīts janvārī Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!