Foto: LETA
Latvijas tenisists Miķelis Lībietis savas profesionālās karjeras pirmajā turnīrā trešdien izstājas no sacensību pamatturnīra otrās kārtas.

Austrijas pilsētā Zēfeldē notiekošajā "Futures" sērijas turnīrā vienspēļu rangā neesošais Lībietis otrajā kārtā ar 5-7, 3-6 piekāpās pasaules ranga 1232.vietā esošajam zviedram Dānielam Vindālam.

Otrās kārtas sasniegšana Lībietim devusi vienu ATP ranga punktu, kas pēc divām nedēļām ļaus atgriezties pasaules vienspēļu rangā.

Jau vēstīts, ka Lībietis sākotnēji sacentās kvalifikācijā, ar 6-4, 5-7, 7-6 (11:9) pieveicot Miku Veldhēru no Nīderlandes (ATP rangā neatrodas), ar 7-5, 6-3 uzvarot meksikāni Mau Resendisu (ATP rangā 1402.vieta), kā arī ar 6-4, 6-3 pārspējot austrieti Tomasu Štacbergeru (ATP rangā 1258.vieta).

Līdz ar to Lībietis kvalificējās pamatturnīram, kura pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:1), 6-3 uzveica 16 gadus veco Danielu Altmaijeru no Vācijas, kurš arī sacensības sāka no kvalifikācijas, bet pašlaik ATP rangā ieņem 974.vietu.

Tāpat Lībietis piedalījās arī dubultspēļu sacensībās, kurās pārī ar austrieti Sebastjanu Baderu bija izlikts ar trešo numuru, tomēr pirmajā kārtā ar 6-2, 2-6, 10:12 piekāpās Adrianam Bodmeram un Jakobam Kaū no Šveices.

Lībietis arī iepriekš piedalījies dažādos profesionāļu turnīros, tomēr pēdējos četrus gadus viņš studēja Tenesī Universitātē un spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) turnīros, tāpēc nevarēja paturēt nopelnīto balvu fondu. Līdz ar to var teikt, ka oficiāli viņa profesionālā karjera sākas tagad.

Lībietis duetā ar Hanteru Rīzi pērn triumfēja NCAA dubultspēļu sacensībās. Tāpat abi tenisisti pērn novembrī uzvarēja ASV pilsētā Noksvilā notikušajā "Challenger" sērijas turnīrā, kas latvietim pašlaik pasaules dubultspēļu rangā ļauj ieņemt 636.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!