Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ar sensacionālu uzvaru debitēja "Grand Slam" turnīrā, Vimbldonā ar rezultātu 6-2, 6-0 sagraujot pasaules devīto raketi Karlu Svaresu Navarro.

WTA sieviešu tenisa pasaules rangā Ostapenko ierindojas 147.pozīciju, kamēr Svaresa Navarro ir devītajā vietā. Lai startētu Vimbldonā, Ostapenko ieguva "wild card" jeb speciālo ielūgumu.

Jau pašā spēles sākumā Ostapenko izdevās uzvarēt pretinieces serves geimu, tomēr Svaresa Navarro uzreiz atbildēja ar to pašu. Tomēr Latvijas sportiste spēja pēc tam izdarīt to vēlreiz, atkal pārņemot vadību mačā. Septītajā geimā Ostapenko vēlreiz "nobreikoja" spānieti, droši uzvarot pirmo setu.

Otrajā setā Ostapenko darbojās vēl labāk. Viņa ar lielisko servju uzņemšanu pretinieci "iedzina stūrī", uzvarot visus geimus. Fenomenālais sniegums viņai ļāva iekļūt otrajā kārtā.

Pēc šīs uzvaras Latvijas tenisiste ieguva 70 WTA ranga punktus. Otrajā kārtā viņu sagaida cīņa ar francūzieti Kristīnu Mladenoviču, kura rangā ir 38.vietā. Viņa pirmajā kārtā ar 6-2, 6-uzvarēja Aleksandru Dulgeru no Rumānijas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētāku mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!