Foto: AFP/Scanpix
Karstuma vilnis, ko nedēļas nogalē sola arī Latvijā, jau "ar pilnu jaudu" karsē šobrīd notiekošo Vimbldonas "Grand Slam" tenisa čempionātu, vēsta CNN.

Otrdien gaisa temperatūra Londonā sasniedza +30 grādus, un trešdienu sola vēl karstāku, līdz pat +33 grādiem, kas tikai nedaudz atpaliek no Vimbldonas karstuma rekorda, +34,6 grādiem, kas tika fiksēts1976. gada 26. jūnijā.

Līdz ar to sieviešu konkurencē sacensībās jau ir stājušies spēkā "karstuma noteikumi", kas paredz atļauju pieprasīt 10 minūšu pārtraukumu starp otro un trešo setu, kad "karstuma indekss", ko veido vairāki elementi, sasniedz 30,1 grādu pēc Celsija. Šogad pagaidām tas vēl nav ticis izmantots.

Sportisti gan nesūdzas par karstumu, atzīstot, ka viņi ir pieraduši pie spēlēšanas ekstremālos apstākļos, taču arī viņi piekrīt, ka īpaši grūti varētu būt tiesnešiem, līnijtiesnešiem un bumbiņu padevējiem.

"Laika apstākļi tenisam ir labi," pēc uzvaras pār savu tautieti Žilu Miljē smagā piecu setu cīņā izteicās ar 13. numuru izsētais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga. "Austrālijā mēs spēlējam, kad gaisa temperatūra kortā sasniedz pat 42 grādus. Te pagaidām nav plus 42. Mēs varam spēlēt."

"Ir daudz labāk spēlēt sausumā un karstumā nekā tad, kad ir apmācies un mitrs, jo tad zāle ir slapja un daudz slidenāka, un ir risks gūt traumas," šāda laika priekšrocības uzskaita spānis Rafaels Nadals, kurš otrdien trijos setos pārspēja brazīlieti Tomasu Beluči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!