Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien nepabeidza pirmās kārtas spēli Prāgā notiekošajā ITF 75 000 sērijas turnīrā.

Šobrīd pasaules ranga 142. vietā esošā Sevastova, kura sacensībās bija izlikta ar astoto numuru, pirmajā setā ar 5-7 piekāpās čehietei Petrai Cetkovskai, kura WTA rangā ieņem 166. vietu, bet otrajā setā vairs kortā neizgāja.

Šobrīd Cetkovska spēlē ļoti sekmīgi, gūstot jau desmito uzvaru pēdējās 11 spēlēs, jo iepriekšējos divos ITF turnīros viņa aizkļuvusi līdz finālam - aizpagājušajā nedēļā Polijā notikušā Sobotas ITF 75 000 sērijas turnīra finālā Cetkovska uzveica Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko.

Līdz ar to Sevastova sacensības noslēdza ar vienu WTA ranga punktu, bet nākamais turnīrs viņai jau gaidāms ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas sacensībās, kur piedalīsies arī Ostapenko.

Kā zināms, cita Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien cieta neveiksmi Beļģijas pilsētā Festendē notiekošā ITF 25 000 sērijas vienspēļu turnīra otrās kārtas mačā. WTA ranga 359.vietas īpašniece Marcinkēviča ar 4-6, 7-6 (7:1), 1-6 piekāpās beļģietei Elīnei Bojkensai, kura WTA rangā atrodas 528.pozīcijā.

Izglābjoties no zaudējuma otrajā setā, kurā viņa bija nokļuvusi iedzinējos ar 1-5, trešajā Latvijas sportiste vairs cīņā par uzvaru nespēja iesaistīties un šai pretiniecei zaudēja jau otro reizi mēneša laikā, jo iepriekš viņa jūlija vidū piekāpās arī Vācijā notikušā Ašafenburgas ITF 25 000 sērijas turnīra pirmās kārtas duelī.

Kā zināms, pirms tam pirmajā kārtā Marcinkēviča pārliecinoši ar 6-2, 6-4 apspēlēja indieti Ankitu Rainu, kura bija izlikta ar piekto numuru, bet WTA rangā atrodas 233. pozīcijā. Šis Latvijas sportistei bija pirmais panākums pamatturnīru vienspēļu mačos šogad.

Gada sākumā Marcinkēviča atlaba pēc operācijas, kortā atgriežoties maija beigās. Turpinājumā viņa zaudēja četros vienspēļu mačos pēc kārtas, bet jūlija beigās guva divas uzvaras Polijas pilsētā Sobotā notikušā ITF 75 000 sērijas turnīra vienspēļu kvalifikācijas mačos.

Pirmās kārtas pārvarēšana Marcinkēvičai deva piecus WTA ranga punktus.

Marcinkēviča duetā ar polieti Justinu Jegolku trešdien piedzīvoja neveiksmi arī dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā. Sportistes bija izliktas ar otro numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet ceturtdaļfināla mačā Latvijas un Polijas duets ar 6-7 (2:7), 6-4, 8:10 sīvā cīņā piekāpās beļģietei Marijai Benuā un Aleksandrīnei Naidenonai no Bulgārijas.
Zaudējums ceturtdaļfinālā Marcinkēvičai ļāvis tikt pie deviņiem dubultspēļu ranga punktiem.

Savukārt Spānijā notiekošā Grankanārijas ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu pirmajā kārtā otrdien ļoti smagu neveiksmi cieta Latvijas tenisiste Anastasija Homotuva. Pasaules ranga 1192.vietā esošā Latvijas sportiste ar 0-6, 0-6 pamanījās kapitulēt mājiniecei Irēnei Buriljo Eskoriuelai, kura WTA rangā atrodama 1094.pozīcijā, bet tieši iepriekšējās nedēļās guvusi lielāko daļu no savas karjeras pirmajiem pasaules ranga punktiem.

Zaudējums pirmajā kārtā lika Homutovai sacensības noslēgt bez WTA ranga punktiem.

Tāpat trešdien Homutovas un serbietes Andželas Novčičas duets piedzīvoja neveiksmi dubultspēļu ceturtdaļfinālā. Speciālo ielūgumu jeb "wild-card" saņēmušās Homutova un Novčiča ar 3-6, 2-6 piekāpās Aleksandrai Nankorovai no Austrālijas un vācietei Lisai Ponomarai, kuras izliktas ar otro numuru.

Pirms tam pirmajā kārtā Latvijas un Serbijas duets ar 2-6, 6-1, 10:5 pieveica itālietes Jasmīnu Ladurneru un Mariannu Natalī, kuras arī bija saņēmušas speciālo rīkotāju ielūgumu. Ceturtdaļfināla sasniegšana Latvijas pārstāvei deva vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!