Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz uzvarētiem pirmajiem diviem setiem, ar astoto numuru izsētais spāņu tenisists Rafaels Nadals ar zaudējumu izstājies no šāgada ASV atklātā čempionāta - tādējādi ir pārtrūkusi Nadala uzvaru sērija "Grand Slam" turnīros - iepriekšējos 10 gadus viņam izdevās uzvarēt vismaz vienā no trim prestižākajiem turnīriem sezonā.

"US Open" trešajā kārtā bijusī pasaules pirmā rakete piecos setos ar 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 4:6 piekāpās ar 32. numuru izsētajam Itālim Fabio Fonjīni. Mačs ilga trīs stundas un 46 minūtes un noslēdzās pusdivos naktī pēc vietējā laika. Fonjīni šī bija pirmā uzvara pār TOP10 tenisistu uz mākslīgā seguma un trešā uzvara pār Nadalu šogad.

"Ja tu spēlē pret Nadalu un gribi darīt kaut ko citādi, ir jāriskē," saka Fonjīni. "Tikai tas var "nostrādāt". Iespējams, es izdarīju pārāk daudz nepiespiesto kļūdu, bet tas nav svarīgi."

Šī nav spēle, kuru es zaudēju, šī ir spēle, kuru viņš uzvarēja,'' savu pretinieku pēc mača uzlielīja Nadals. "Man nepatīk, ka viņš spēlēja labāk nekā es, taču tā tas bija. Es cīnījos līdz pēdējam punktam, bet ar to šodien nepietika. Šogad es viņam tā esmu zaudējis vairākās spēlēs.|

Ceturtajā kārtā Fonjīni pretinieks būs vēl viens spāņu tenisists Felisjano Lopess, kurš savā trešās kārtas spēlē pārspēja Kanādas tenisistu Milušu Raoniču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!