Foto: Publicitātes attēli

Pamatīgu kritumu gada pēdējā ATP vīriešu vienspēļu rangā piedzīvojis latviešu tenisists Jānis Podžus, kurš atkritis par 208 pozīcijā.

Jānis Podžus pēc iespaidīgā krituma šobrīd ieņem 1081. pozīciju, bet no latviešiem viņš ir ceturtais labākais tenisists rangā.

2015.gadu valsts vadošais tenists Ernests Gulbis noslēgs 81. vietā, bet Mārtiņš Podžus ierindojas 622. pozīcijā, kamēr Miķelis Lībietis atrodams 693. vietā. Vēl no latviešiem 1784. vietu ieņem Mikus Losbergs.

Sieviešu WTA vienspēļu rangā Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova gadu noslēgs savās iepriekš ieņemtajās pozīcijās. Ostapenko ierindojas 84. vietā, bet Sevastova – 113. pozīcijā. Savukārt Diāna Marcinkēviča atkritusi par vienu pozīciju un ieņem 488.vietu.

ATP ranga līderpozīcijās izmaiņu nav, jo aktīvā sezona ir noslēgusies. Līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrinka un Rafaels Nadals. WTA rangā Serēna Viljamsa ir līderpozīcijā, otrajā vietā ir Simona Halepa, bet trešo pozīciju Garvinje Mugurusa, apsteidzot slaveno krievieti Mariju Šarapovu un polieti Agņešku Radvaņsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!