Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules ranga jaunākajā sarakstā piedzīvojis trīs vietu kāpumu, bet sieviešu tenisa WTA rangā vienas vietas kritums Jeļenai Ostapenko, kura pēc dažām dienām sāks dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

ATP vīriešu tenisa pasaules rangā Gulbis tagad ieņem 63. vietu, tomēr pēc divām nedēļām piedzīvos kritienu un vairs neatradīsies starp TOP 100 tenisistiem. Gulbis pagājušajā nedēļā piedzīvoja zaudējumu Toronto "Masters" turnīra pirmajā kārtā, līdz ar to neaizstāvot pērn par iekļūšanu ceturtdaļfinālā šeit nopelnītos 205 punktus, kas viņam tiks atņemti 15. augustā.

Vēl ATP pasaules rangā 49 vietu kāpumu piedzīvojis Miķelis Lībietis (425. vieta), Mārtiņš Podžus ieņem 770. vietu, Krišjānis Stabiņš – 1035. vietu, Jānis Podžus – 1276. vietu, Artūrs Lazdiņš - 1344. vietu, bet Mikus Losbergs – 1699. vietu.

ATP pasaules ranga labāko desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Vadošais trijnieks joprojām ir Novāks Džokovičs, Endijs Marejs un Rodžers Federers, bet uz ceturto vietu, apsteidzot Rafaelu Nadalu, pakāpies Stens Vavrinka. Labāko sešinieku noslēdz Kei Nišikori, aiz kura seko Milošs Raoničs un Tomašs Berdihs, bet labāko desmitnieka beigās Žo Vilfrīds Tsonga apsteidzis Dominiku Tīmu.

Sieviešu tenisa WTA rangā Ostapenko, kas šonedēļ pirms Rio Olimpiādes vēl aizvadīs turnīru Brazīlijā, tagad ieņem 41. vietu. Otra valsts labākā tenisiste Anastasija Sevastova ieņem 55. vietu, bet vēl pasaules rangā no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 368. vietu un Laura Gulbe – 1059. vietu.

WTA rangā līderes ir Serēna Viljamsa un Angelika Kerbere, bet uz no piektās uz trešo vietu pakāpusies Simona Halepa. Labāko sešiniekā vēl ir Harvine Mugurusa, Agņeška Radvanska un Venusa Viljamsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!