Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis otrdien aizvadīja neveiksmīgus abu setu piektos geimus un Toronto "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 4-6, 2-6 piekāpās amerikānim Radžīvam Ramam.

Līdz ar to Gulbis nespēja aizstāvēt pērn šajā turnīrā par ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnītos 205 ATP ranga punktus, tāpēc augusta vidū viņš, visticamāk, izkritīs no ATP ranga pirmā simtnieka.

Kaut pirmos četrus geimus servējošie tenisisti aizvadīja stabili, piektajā geimā vājuma brīdis piemeklēja latvieti, kurš zaudēja pirmajās trijās izspēlēs un pēc tam spēja atspēlēt tikai vienu no breikbumbām. Kaut astotajā un desmitajā geimā latvietis ieguva kopā trīs breikbumbas, viņš tās nespēja realizēt un pirmajā setā samierinājās ar zaudējumu 4-6.

Arī otrajā setā Gulbi vājuma brīdis piemeklēja tieši piektajā geimā – šoreiz viņš pirmās trīs breikbumbas atspēlēja, bet pie ceturtās izsita bumbiņu ārpus laukuma. Turpinājumā jau latvietis salūza, atlikušajos trijos mača geimos uzvarot tikai vienā izspēlē un piedzīvojot neveiksmi.

ATP rangā Gulbis šonedēļ ieņem 66. vietu, savukārt Rams ierindojas 118. pozīcijā. Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies 2009. gada Sinsinati "Masters" turnīra kvalifikācijā, kad latvietis cieta neveiksmi trijos setos.

Gulbis turnīros nebija piedalījies kopš Vimbldonas čempionāta, kad cieta zaudējumu pirmajā kārtā. Plaukstas locītavas savainojuma dēļ pēc tam latvietis nevarēja startēt sacensībās Hamburgā un Vašingtonā.

"Masters" kategorijas turnīrs "Rogers Cup", kas risinās uz cietā seguma laukumiem, vīriem pāra gados notiek Toronto, bet nepāra – Monreālā. Gulbis pērn Monreālā tika līdz ceturtdaļfinālam un nopelnīja 205 punktus, kas viņam dzēsīsies 15. augustā. Tiesa, turpinājumā viņam punkti nebūs jāaizstāv līdz pat oktobra beigām,

Ja Monreālā latvietis parasti spēlē sekmīgi, Toronto viņš spējis gūt vien divas uzvaras sešās spēlēs. Savukārt pērn Gulbis Monreālā ceturtdaļfinālā neizmantoja divas mačbumbas pret pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču, turpinājumā zaudējot piecos pirmās kārtas mačos pēc kārtas.

Ja Gulbis sezonas pirmo pusi sāka neveiksmīgi, kopš maija sākumā notikušā Romas turnīra viņš guvis deviņas uzvaras 15 mačos, tiesa, četri no tiem bijuši kvalifikācijas sacensību laikā. Pirms tam latvietis bija zaudējis sešos mačos pēc kārtas.

Pašlaik 32 gadus vecais Rams vairāk specializējas dubultspēlēm, kur viņš ATP rangā ieņem 25. vietu. Amerikānis vienspēļu turnīros tagad pēdējos 12 mačos guvis četras uzvaras, tostarp viena no tām izcīnīta kvalifikācijā.

Vienīgos divus ATP vienspēļu titulus viņš izcīnījis Ņūportā, kas risinās uzreiz pēc Vimbldonas sacensībām. To Rams paveica arī pērn, bet šonedēļ šajā turnīrā nostartēja neveiksmīgi, pēc tā no 69. vietas atkrītot uz otro simtu. Vēl šī gada aprīlī viņš pakāpās līdz 56. pozīcijai, kas ir sportista karjeras rekords.

Otrajā kārtā Rems spēkosies ar francūzi Lukasu Puī (ATP 23.) vai Ekvadoras tenisistu Emilio Gomesu (ATP 318.), kurš pārvarēja turnīra kvalifikāciju.

Jau ziņots, ka dalību Toronto "Masters" turnīrā atsaukuši brits Endijs Marejs, šveicietis Rodžers Federers un spānis Rafaels Nadals. Marejs un Federers izlēmuši veltīt laiku atpūtai, savukārt Nadals nestartēs, jo tikai nesen atsācis treniņus pēc plaukstas locītavas traumas un vēl nav gatavs šāda līmeņa turnīram. Otrdien Federers paziņoja, ka šosezon vairs nespēlēs, lai pilnībā atveseļotos pēc kājas traumas.

Līdz ar to Toronto "Masters" turnīrā no "lielā četrinieka" plāno piedalīties vienīgi pasaules ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, kurš Vimbldonas čempionātā piedzīvoja fiasko, trešās kārtas mačā negaidīti piekāpjoties amerikānim Semam Kverijam.

Vēstīts, ka Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko vēlāk otrdien sāks dalību Monreālas WTA "Premier" sacensībās jeb "Rogers Cup" sacensībās dāmām. Viņa pirmās kārtas mačā spēkosies ar rumānieti Moniku Nikulesku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!