Foto: AP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā otrdien, 24. janvārī, 13. reizi karjerā iekļuva leģendārais šveicietis, četrkārtējais turnīra čempions Rodžers Federers.

Ceturtdaļfinālā Federers pusotru stundu ilgā cīņā viegli ar 6-1, 7-5, 6-2 uzvarēja Vāciju pārstāvošo Mišu Zverevu. Vācijas tenisists iepriekšējā kārtā sensacionāli uzvarēja pasaules ranga līderi Endiju Mareju, bet otrdien nespēja izrādīt pretestību bijušajam pasaules spēcīgākajam tenisistam.

35 gadus vecais Federers pagājušās sezonas beigas izlaida savainojuma dēļ un pasaules ranga noslīdējis līdz 17. vietai. Tagad pusfinālā 17. "Grand Slam" titulu īpašnieks Federers tiksies ar savu tautieti un draugu Stenu Vavrinku, kurš ceturtdaļfinālā arī viegli ar 7-6 (7:2), 6-4, 6-2 uzvarēja francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu.

"Necerēju, ka man nāksies pusfinālā spēlēt pret Stenu Vavrinku. Domāju, ka varbūt tikšu ceturtajā kārtā vai ceturtdaļfinālā, kā to teicu Šveices žurnālistiem pirms turnīra," pēc uzvaras teica Federers. "Spēlējot pret Stenu jābūt agresīvam – jo vairāk laika viņam dod, jo labāk viņš spēlē. Prieks, ka viņš ticis tik tālu, bet vēl vienu soli nav nepieciešams spert – Stens zina, ka es jokoju."

"Australian Open" pārējie divi vīriešu vienspēļu turnīra pusfināla dalībnieki kļūs zināmi trešdien, kad Rafaels Nadals tiksies ar Milošu Raoniču un Davids Gofins pret Grigoru Dmitrovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!