Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākajām tenisistēm Anastasijai Sevastovai un Jeļenai Ostapenko WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā, kas publicēts pirmdien, 6. februārī, ir nelieli kritumi, bet abas sportistes joprojām atrodas līdzās.

Sevastova pēc zaudējuma otrajā kārtā Taivānas turnīrā pasaules rangā noslīdējusi pa divām pozīcijām un ieņem 34. vietu, bet pozīciju zemāk atrodas Ostapenko, kas pagājušajā nedēļā turnīrā Sanktpēterburgā izstājās jau pirmajā kārtā.

Vēl no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 307. vietu, bet Laura Gulbe – 1137. vietu.

WTA pasaules ranga labākajā sešiniekā izmaiņas nav notikušas – līdere ir Serēna Viljamsa, kurai seko Angelika Kerbere, Karolīna Pliškova, Simona Halepa, Dominika Cibuļkova un Agņeška Radvaņska.

Tikmēr ATP rangā kritumu par vienu vietu piedzīvojis Ernests Gulbis, kurš nav spēlējis kopš pērnā gada jūlija beigām. Viņš tagad pasaules rangā ieņem 154. vietu. Miķelis Lībietis pasaules rangā ieņem 378., Mārtiņš Podžus – 827., Krišjānis Stabiņš – 947., Rūdolfs Mednis – 1539., Jānis Podžus – 1631., Artūrs Lazdiņš – 1649., bet Rihards Emuliņš - 1654. vietu.

Pagājušajā nedēļā vīriešu tenisa risinājās Deivisa kausa spēles, tādējādi pasaules labākajā sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Līderis joprojām ir Endijs Marejs, kuram seko Novāks Džokovičs, Stens Vavrinka, Milošs Raoničs, Kei Nišikori un Rafaels Nadals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!