Foto: Reuters/Scanpix
Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā Simona Halepa skaisti atspēlējās no sarežģītas situācijas un sasniedza pusfinālu.

"French Open" ceturtdaļfinālā ar trešo numuru izliktā Halepa no Rumānijas ar rezultātu 3-6, 7-6 (8:6), 6-0 pārspēja ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kura bija izlikta ar piekto numuru.

Svitoļina spēles sākumā laukumā darbojās ļoti pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 5-0. Halepai izdevās atspēlēt trīs geimus, taču ukrainietei tas netraucēja brīdi vēlāk noslēgt setu. Svitoļina turpināja diezgan pārliecinošo sniegumu arī otrā seta sākumā, un pie rezultāta 5-3 viņa servēja par uzvaru spēlē.

Tomēr Halepai svarīgajā brīdī izdevās uzvarēt pretinieces serves geimu, bet 12. geimā viņa nerealizēja trīs setbumbas. Mačs turpinājās taibreikā, kurā sīvā cīņā rumāniete guva virsroku. No rokām izlaistā uzvara satrieca Svitoļinu, un viņai trešajā setā spēle vairs nepadevās.

Pusfinālā Halepa spēkosies ar Karolīnu Plīškovu, kura izsēta ar otro numuru. Viņa ceturtdaļfinālā ar 7-6(7:3), 6-4 pārspēja mājiniecei Karolīnu Garsiju, kura bija palikusi pēdējā francūziete šī gada "French Open" turnīrā.

Jau ziņots, ka otrā pusfinālā spēlēs Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko un šveiciete Timea Bačinski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!