Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko bija apmierināta ar savu sniegumu Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas spēlē pret baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču.

Jau vēstīts, ka Ostapenko Vimbldonas čempionāta ievadā ar rezultātu 6-0, 1-6, 6-3 pārspēja Sasnoviču, otro reizi karjerā iekļūstot šī "Grand Slam" turnīra otrajā kārtā. Viņas nākamā pretiniece būs kanādiete Fransuāza Abanda.

"Pirmās spēles vienmēr ir sarežģītas. Pirmo setu es spēlēju ļoti labi, biju pārliecināta. Otrajā setā viņa sāka servēt un spēlēt labāk, bet es pieļāvu nepiespiestās kļūdas. Es domāju, ka trešajā setā es atkal spēlēju labi," WTA mājaslapā citēta Ostapenko.

Ostapenko spēle sākotnēji bija paredzēta trešajā kortā, bet tur risinājās "maratona mačs" starp Ivo Karloviču un Aljažu Bedenu, tāpēc spēle tika pārcelta uz 18. kortu. Tas tika darīts, lai izvairītos no tumsas iestāšanās un spēles pārcelšanas uz otrdienu.

"Es spēli vēlējos pabeigt pirmdien, jo trešajā setā pie rezultāta 5-1 sāka palikt tumšs. Es vēlējos uzvarēt vēl vienu vajadzīgo geimu, jo negribēju nākamajā dienā atgriezties kortā, lai nospēlētu vienu geimu. Tad man vajadzētu gatavoties spēlei un es nevarētu aizvadīt treniņu," sacīja Ostapenko.

Otro kārtu sasniedza arī otra Latvijas tenisiste Anasasija Sevastova, kura ar 6-1, 7-6 (7:3) pārspēja Jūliju Putincevu no Kazahstānas. Sevastova pirmo reizi karjerā spēlēs Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā, kur sacentīsies ar mājinieci Heteri Vatsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!