Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Felipe Masa ir iesniedzis prasību Londonas tiesā pret Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA), Mārketinga kompāniju "Formula One Management" un Bērniju Eklstounu, cīnoties par 2008.gada F-1 pasaules čempiona titulu, pirmdien paziņoja Masa.

42 gadus vecais brazīlietis atklāja, ka vēlas saņemt sāpju naudu - tā tiek lēsta 80 miljonu ASV dolāru apjomā.

Masa, kurš kopš pagājušā gada apgalvo, ka ir likumīgais 2008. gada pasaules čempions, ieņēma otro vietu, britam Luisam Hamiltonam zaudējot vienu punktu. Brazīlietis uzskata, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pārkāpusi pati savu reglamenti un nav pilnvērtīgi izmeklējusi tā laika "Renault" pilota Nelsona Pikē juniora avāriju posmā Singapūrā, kas esot bijusi apzināta un ietekmējusi situāciju kopvērtējumā. Ja izmeklēšana būtu veikta piemēroti, Masa būtu kļuvis par 2008. gada pasaules čempionu - uzskata bijušais braucējs.

Pēdējā posmā - Brazīlijas "Grand Prix" izcīņā - Hamiltons izcīnīja piekto vietu, pēdējā aplī apsteidzot "Toyota" komandas pilotu Timo Gloku, kurš piekto vietu zaudēja nenomainīto riepu dēļ.

Hamiltonam ar to pietika, lai kļūdu par čempionu un par punktu apsteigtu Masu, kurš pēdējā posmā uzvarēja.

Bijušais "Ferrari" un "Williams" pilots Masa paziņoja, ka viņa lieta tiks izskatīta Augstās tiesas Karaļa tiesas nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!