Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aizvadīto trīs gadu F-1 čempions Makss Verstapens no "Red Bull" komandas jauno sezonu iesāka ar dominējošu sniegumu sezonas pirmajā posmā Bahreinā, būdams līderis visos 57 apļos.

Verstapens sacensības sāka no pirmās starta vietas, un viņš startā aiz sevis spēja noturēt Šarlu Leklēru no "Ferrari". Turpinājumā "Red Bull" līderis palielināja pārsvaru, un viņa uzvaru neviens pilots nespēja apturēt. Tas viņam bija 35. panākums F-1 posmos.

Otro vietu izcīnīja otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress, kurš sacensības sāka no piektās starta vietas. Viņš savam komandas biedram finišā zaudēja 22 sekundes. Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Karloss Sainss no "Ferrari".

Leklēram neizdevās sacensību sākuma daļa, un viņam bija problēmas ar riepu bloķēšanu sarežģītajā desmitajā pagriezienā. Uz brīdi viņš bija noslīdējis uz piekto vietu, bet tad atguva ceturto pozīciju cīņā ar Džordžu Raselu no "Mercedes".

Rasels savu piekto pozīciju noturēja sacensību otrajā daļā. Aiz viņa ierindojās divi citi briti – Lendo Noriss ("McLaren") un Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), bet labāko desmitnieku noslēdza otrs "McLaren" pilots Oskars Piastri un "Aston Martin" pārstāvji Fernando Alonso un Lenss Strols.

Tikai pirmie desmit piloti šajās sacensībās netika apdzīti par apli.

Vienīgais incidents bija pirmajā aplī, kad Niko Hulkenbergs no "Haas" pirmajā pagriezienā ietriecās Strola formulā. Turpinājumā piloti trasē brauca "tīri".

Musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā sacīkstes norisināsies sestdienā, tādējādi arī nākamajā posmā Saūda Arābijā cīņa par ieskaites punktiem norisināsies nedēļas priekšpēdējā, nevis pēdējā diena.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!