Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šovasar gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs triatlona sacensībās var tikt atcelts peldēšanas posms, jo Sēnas upē var izveidoties pārāk slikta ūdens kvalitāte.

Pēdējā veiktajā ūdens pārbaudē Sēnas upē tika atklāts satraucošs zarnu nūjiņas baktērijas līmenis, kas sportistiem nav drošs. Parīzes olimpisko spēļu orgkomitejas vadītājs Tonī Estangē raidorganizācijai BBC atklājis, ka ir izstrādāti ārkārtas rīcības plāni, tostarp atlikt triatlona sacensības uz spēļu noslēguma daļu.

"Zinājām, ka tas būs liels izaicinājums. Triatlons pagaidām ieplānots olimpisko spēļu sākumā, taču varam arī sagaidīt labākus apstākļus un pārcelt. Tāpēc esam gana pārliecināti, ka Sēnas upē sacensības varēs notikt," cerību pauda Estengē. "Protams, sliktākajā gadījumā peldēšanas sacensības var arī atcelt - to atļauj arī starptautiskās federācijas noteikumi. No tā, protams, vēlamies izvairīties."

Rīkotājiem jācer, ja Parīzē vasarā nebūs daudz lietavu, jo tas cels baktēriju līmeni ūdenī. Lai izvairītos no upes piesārņojuma, olimpisko spēļu rīkotāji cīņai pret to atvēlējuši 1,4 miljardus eiro.

Parīzes olimpiskās spēles sāksies 26. jūlijā, bet triatlona sacensības vīrieši un sievietes aizvadīs attiecīgi 30. un 31. jūlijā, kamēr jauktās sacensības plānotas 5. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!