Foto: EPA/Scanpix/LETA

Teroristu grupējums "Daesh" jeb "Islāma valsts" piedraudējusi sarīkot teroraktus četros stadionos, kuros šonedēļ paredzētas UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēles futbolā, vēsta ārvalstu mediji.

Francijas drošības iestādes pirmdien informēja par plāniem, kā tiks nodrošināta drošības Parīzes olimpisko spēļu laikā. Uz to "Daesh" atbildējusi ar ziņojumu, kas izplatīts caur grupējumam pietuvinātajiem medijiem. Vienā no izplatītajām fotogrāfijām redzams bruņots terorists, kuram rokās ir lapiņa ar uzrakstu "Nogalini viņus visus", norādot uz stadioniem, kuros šonedēļ paredzētas Čempionu līgas spēles.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajās spēlēs otrdien "Real Madrid" savās mājās uzņems "Manchester City", bet "Arsenal" uzņems Minhenes "Bayern". Savukārt trešdien Madrides "Atletico" savās mājās tiksies ar Dortmundes "Borussia", bet "Barcelona" viesosies pie "Paris St.Germain".

UEFA paziņojusi, ka uztver draudus nopietni, un par izteiktajiem draudiem ir jau notikusi saziņa ar Spānijas, Vācijas un Francijas drošības iestādēm. "Plānots, ka visas spēles notiks, kā plānots, ievērojot drošības pasākumus," sacīja UEFA pārstāvis.

Savos draudos "Daesh" neapstājas pie UEFA Čempionu līgas šīs nedēļas spēlēm, bet draud sarīkot arī "karstu pavasari un vasaru", ar to domājot Eiropas čempionāta finālturnīru futbolā jeb "Euro 2024" un Parīzes olimpiskās spēles.

Parīzes olimpiskajās spēlēs Francija plāno ieviest lielus drošības pasākumus, tomēr amatpersonas jau mierinājušas, ka šobrīd nav tiešu terorisma draudu un viesi, kā arī dalībnieki var neuztraukties par savu dzīvību.

Parīzes olimpiskās spēles risināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, bet pirms tam Vācijā no 14. jūnija līdz 14. jūlijam risināsies vēl viens liels sporta forums "Euro 2024".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!