Foto: AP/Scanpix/LETA

Visi krievu sportisti, kuri nosodīs "speciālo militāro operāciju" jeb Krievijas uzsākto karu Ukrainā, lai šogad varētu piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs, kļūs par elles izdzimumiem, krievu izdevumam "Argumenti un fakti" akcentējis Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Šobrīd Parīzes olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 12 krievu sportisti, turklāt uz tām reāli pretendē vēl 36 atlēti. Savukārt maksimālais sportistu skaits četrgades forumā no agresorvalsts ir 54, taču Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) neuzskata, ka tas būtu reāli sasniedzams.

Krieviem Parīzē gan būs jāsadzīvo ar striktākiem apstākļiem - viņi būs neitrālā statusā, nevarēs piedalīties olimpisko spēļu atklāšanā, tāpat arī startēt ar savas valsts simboliem. Agresoriem arī liegta iespēja sacensties komandu sacensībās un viņi nedrīkst būt saistīti ar savas valsts militārām struktūrām.

"Protams, neviens nevarēja iedomāties, ka krievu sportistiem, lai piedalīties olimpiskajās spēlēs un pārdotu savu valsti par sudraba grašiem, būs jāparaksta papīrs, kurā tiek nosodīta speciālā militārā operācija," akcentēja Peskovs. "Ikviens, kurš to darītu, vienkārši kļūtu par elles izdzimumu."

"Izskatās, ka šādas prasības vairs nav. Visi, kuri kvalificējušies olimpiskajām spēlēm, var uz tām braukt. Tā savukārt ir runa par pašu sportistu un arī federāciju lēmumiem," sacīja Kremļa pārstāvis.

SOK prasība krievu sportistiem vairs nav nosodīt karu, tā vietā organizācija visiem lūdz piekrist, ka olimpiskā kustība ir miera misija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!