Foto: AFP/LETA/Scanpix

2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs visiem dalībniekiem izdalīs 300 000 prezervatīvu, kas ir divreiz vairāk nekā 2012. gadā Londonā, taču pamatīgi atpaliek no 2016. gadā Riodežaneiro sasniegtā rekorda, raksta "insidethegames.biz".

2020. gada Tokijas olimpiskās spēles, kuras notika 2021. gadā, risinājās ar stingriem saskarsmes ierobežojumiem starp sportistiem, skatītājiem un žurnālistiem Covid-19 dēļ, bet Parīzē viss atgriezīsies vecajās sliedēs.

Viena no olimpisko spēļu tradīcijām ir tāda, ka tūkstošiem sportistu no visas pasaules dzīvo kopā olimpiskajā ciematā, lai veicinātu draudzības garu, tautu vienotību un simbolizētu mieru.

Gadiem ilgi šo tradīciju pavada atbildīga veselības politika, kurā sportistiem, delegācijas pavadoņiem un treneriem ir pieejami tūkstošiem prezervatīvu, kas paredzēti lietošanai pasākuma laikā.Olimpiskā ciemata direktors Lorāns Mišo intervijā televīzijas kanālam "Sky News" atklāja, ka 2024. gada Parīzes spēlēs būs pieejami 300 000 prezervatīvu. Olimpiskajās spēlēs piedalīsies vairāk nekā 14 000 sportistu un treneru, kuri apmetīsies olimpiskajā ciematā Parīzes galvaspilsētas pievārtē.

"Ir ļoti svarīgi, lai viesmīlība šeit būtu kaut kas liels," britu televīzijas kanālam "Sky News" sacīja Mišo.

Kopš 1988. gada Seulas olimpiskajām spēlēm organizatori izdala prezervatīvus, lai palielinātu izpratni par AIDS vīrusu, aizsargātu pret to un aizsargātu cilvēku veselību kā pamattiesības.

"Sadarbojoties ar sportistu komisiju, vēlējāmies izveidot dažas vietas, kur sportisti justos ļoti entuziastiski un ērti," sacīja Mišo.

Līdz ar to Parīzes olimpiskajās spēlēs uz vienu olimpiskā ciemata iedzīvotāju paredzēti vairāk nekā 20 prezervatīvi, tomēr tas ir tālu no rekorda, kas tika uzstādīts 2016. gada Riodežaneiro spēlēs. Toreiz SOK izplatīja gandrīz 450 000 prezervatīvu, 100 000 sieviešu prezervatīvu un 175 000 lubrikantu pudeles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!