Foto: AP/Scanpix/LETA

Sportisti no Krievijas un Baltkrievijas nevarēs piedalīties šī gada Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, otrdien paziņojusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Krievijas un Baltkrievijas sportisti Parīzē drīkstēs startēt tikai kā neitrāli sportisti bez savu valstu karogiem un citiem simboliem, tāpat viņi nevarēs piedalīties komandu sacensībās.

Otrdien SOK pavēstījusi, ka agresorvalstu atlēti nedrīkstēs piedalīties arī olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kas būs 26. jūlijā. Šoreiz ceremonija būs citādāka no ierastās, jo nenotiks stadionā - tūkstošiem sportistu vairākus kilometrus ceļos laivās pa Sēnas upi pretī Eifeļa tornim. Visticamāk, neitrālajiem atlētiem šis pasākums būs jāvēro no upes malas.

Savukārt, ja kāds no šiem sportistiem iegūs zelta medaļu, tā tiks pasniegta muzikālā pavadījumā bez vārdiem, kā arī godalga netiks skaitīta kopvērtējumā, jo viņi ir individuāli atlēti.

SOK arī norādījusi, ka Parīzē varētu startēt 36 neitrāli sportisti ar Krievijas pasēm un 22 - ar Baltkrievijas. Viņi nedrīkst atbalstīt Krievijas iebrukumu Ukrainā un būt formāli pierakstītiem kādā no militārajām struktūrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!