Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēdējās dienās krasi saasinājušās Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) un agresorvalsts Krievijas attiecības. Pēc kārtējām agresoru izpausmēm SOK norāda, ka Krievija ar savu uzvedību un attieksmi sasniegusi jaunu zemāko līmeni.

Kā zināms, SOK ir ļāvusi agresorvalsts Krievijas un tās sabiedrotās Baltkrievijas sportistiem startēt 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs kā neitrālajiem atlētiem, bet viņiem būs jāizpilda stingras prasības. SOK šonedēļ paziņoja, ka šie neitrālie atlēti nevarēs piedalīties Parīzes olimpisko spēļu atklāšanā, kas atkal nav paticis Kremlim. Tāpat SOK veltīja kritiku Maskavai, kas plānojot atjaunot 80. gados rīkotās Labas gribas spēles ("Pasaules draudzības spēles"), kas tādējādi šķelšot olimpisko saimi.

"SOK sašķeļ un politizē starptautisko sporta kustību, sekojot dažu konkrētu valstu grupas vadībai, un faktiski darbojas kā negodīgas konkurences instruments. Mūsu valsts konsekventi iestājas par starptautiskas sporta sadarbības attīstību, kas balstīta uz vienlīdzības un nediskriminācijas principiem, nodrošinot vienlīdzīgu pieeju sporta sacensībām visiem bez izņēmuma," sacījusi agresorvalsts ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!