Foto: EPA/Scanpix/LETA

Parīzes mēre Anna Idalgo, kas pārstāv sociālistus, iebildusi pret krievu un baltkrievu sportistu dalību šovasar Francijas galvaspilsētā gaidāmajās olimpiskajās spēlēs.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) devusi zaļo gaismu agresorvalstu sportistiem piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs kā neitrāliem atlētiem. Organizācija vēl spriedīs, vai ļaut viņiem piedalīties arī četrgades foruma atklāšanas ceremonijā.

"Es dotu priekšroku, ja šie sportisti spēlēs nepiedalītos," Idalgo teica intervijā "Reuters". "Nevaram izturēties tā, it kā Krievijas invāzija Ukrainā nemaz neeksistētu. Vladimirs Putins ir diktators, kurš izsaka draudus visai Eiropai."

Idalgo uzskata, ka tikmēr Izraēlas sportistiem ir jāpiedalās olimpiskajās spēlēs, kaut gan šobrīd Gazā notiek karš. Tas gan neesot salīdzināms ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Izraēlai nekādi soda mēri sporta sabiedrībā nav piemēroti.

"Sankcijas Izraēlai olimpisko un paralimpisko spēļu kontekstā nav vajadzīgas, jo šajā valstī valda demokrātija," pauda Parīzes mēre. Viņa apstiprināja, ka pirms Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas notiks ceremonija, tajā godinot Izraēlas sportistiem un komandas locekļiem, kuriem uzbruka1972.gada Minhenes olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!