Foto: Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas Ziemas čempionāta iejādē un paralimpiskajā iejādē noslēdzošais posms, kurā iejādē uzvaru pieaugušo konkurencē svinēja Airisa Penele ar zirgu Quince, kļūstot arī par čempionāta kopvērtējuma uzvarētāju, informēja Latvijas Jātnieku federācija.

Cīņa par uzvaru čempionātā norisinājās divos posmos četrās konkurencēs. Abu posmu kopvērtējumā pieaugušajiem (Lielais aplis, Lielā balva) Airisa Penele ieguva 136.521%, aiz sevis atstājot Jūliju Pumpuri ar 121.993% kopvērtējumā, kura startēja ar zirgu Vivaldi.

"Ziemas čempionāts ir veiksmīgi noslēdzies, kaut arī uz Grand Prix bija neliels dalībnieku skaits. Esmu gandarīta par sava zirga Quince sniegumu. Arī manas audzēknes Hanna Mālniece bērnos un Patrīcija Baranovska junioros parādīja lielisku sagatavotības līmeni abos Latvijas Ziemas čempionāta posmos," priecājās Airisa Penele. "Vēlos izcelt kādu jauno sportistu, un šoreiz tā ir Sintija Elizabete Apsīte, kura nodemonstrēja izcilu startu piecgadīgo jaunzirgu shēmā."

Čempionātā ar jaunu partneri - Rising Gold - startēja paralimpiskais pasaules čempions Rihards Snikus, labu rezultātu uzrādīja paralimpiete Alise Muižniece, startējot paralimpiskās iejādes shēmā Grade IV.

Goda pjedestāls citās konkurencēs, LR Ziemas čempionāta titula izcīņa

Bērni

  1. Hanna Mālniece ar Royal Ocean

  2. Dāvis Karpovs ar Edward I Von Seeder

  3. Sijana Timinska ar Lenn’ Art

Juniori

  1. Patrīcija Baranovska ar Licenciado JF

  2. Sofija Tarasova ar Camerons

  3. Milana Mahotkina ar Lando

Jaunie jātnieki

  1. Jeva Bilokriņicka ar Elbrus

  2. Anda Cukermane ar Roxanda

  3. Elīna Rubene ar Lenn’ Art

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!