Neskatoties uz pārliecinošo uzvaru, spēle bija grūta un katra izcīnītā bumba un gūtais punkts bija visas komandas kopīgu pūļu rezultāts - to pēc pārliecinošās uzvaras pār Igauniju preses konferencē svētdien uzsvēra Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti vakar Eiropas čempionāta kvalifikācijas D grupas otrajā spēlē Rīgā ar 87:57 sagrāva Igauniju, gūstot pirmo uzvaru divos mačos.

"Spēle izdevās, bet nebija tik viegla, kā rāda rezultāts. Katra izcīnītā atlēkusī bumba un katrs gūtais punkts bija kopējas komandas pūles," teica Muižnieks. "Izdevās neļaut pretiniekiem uzbrukt un sajust spēles gaitu. Spēle nebija viegla, bet esam apmierināti."

Trešajā ceturtdaļā no spēles tika diskvalificēts Latvijas izlases centrs Kaspars Cipruss, un Latvija palika tikai ar vienu izteiktu centra spēlētāju - Raiti Grafu. Muižnieks uzsvēra, ka Grafs spēles izskaņā ir bijis ļoti noguris, tomēr, neskatoties uz to, viņš nospēlēja labi.

Cits centra spēlētājs Mārtiņš Skirmants joprojām nav pilnībā atguvies no traumas. Muižnieks atklāja, ka Skirmants ar minimālu slodzi ir piedalījies vienā komandas koptreniņā, un nākamajā spēlē vēl nevarēs piedalīties.

Savukārt Latvijas izlases kapteinis Aigars Vītols atzina, ka spēlē samērā labi izdevās realizēt trenera uzdevumu aizsardzībā, bet, ja tiek izpildīts uzdevums aizsardzībā, rodas "arī pacēlums uzbrukumā un ir iespējams gūt vairāk punktu".

"Pēc iepriekšējā spēlē piedzīvotā smagā zaudējuma Horvātijas izlasei izdarījām secinājumus," sarunā ar aģentūru teica Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs mačā Kristaps Janičenoks. "Pirmkārt, nospēlējām labāk aizsardzībā, un tas arī deva rezultātu."

"Pēc zaudējuma Horvātijā komanda bija dusmīga," uzskata viens no Latvijas izlases līderiem Uvis Helmanis. "Arī treneris salamāja mūs par to, ka atdevām spēli. Nevis zaudējām, bet tieši atdevām."

"Spēlē pret Igauniju pirmo puslaiku nospēlējām labu basketbolu, bet varam spēlēt vēl labāk."

"Nebijām gatavi spēlei," teica Igaunijas izlases spēlētājs Valmo Krīsa. "Zinājām, ka Latvijas izlase spēlēs ātru basketbolu. Bijām tam gatavi teorētiski, bet ne praktiski."

"Otrajā puslaikā spēlējām labāk, bet vilciens jau bija aizgājis. Ja gribējām uzvarēt, mums bija jāspēlē aktīvāk un gudrāk."

Igaunijas izlases galvenais treneris Tīts Soks uzsvēra, ka basketbolisti neizpildīja spēles plānu un uz laukuma sāka pārāk daudz domāt, bet pa to laiku Latvijas izlases basketbolisti viņus apskrēja un savāca visas bumbas zem groziem. "Nevaram uzvarēt, ja atdodam spēli un puslaikā iemetam nepilnus 30 punktus."

Nākamo spēli kvalifikācijas turnīrā Latvijas basketbolisti aizvadīs 6.septembrī, kad izbraukumā tiksies ar Dānijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!