Vācijas tiesa ceturtdien slavenajam tenisistam Borisam Bekeram piesprieda divus gadus nosacīti cietumā par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. Tāpat Bekeram būs jāsamaksā 300 000 eiro liela soda nauda.
Vācijas prokuratūras pārstāvji vakar tiesā pieprasīja piespriest slavenajam tenisistam trīsarpus gadus cietumā par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. Tomēr šodien Vācijas tiesneši nolēma Bekeram nepiespriest reālu brīvības atņemšanu.

Jūlijā Bavārijas apgabala prokuratūra ierosināja lietu pret Bekeru, apvainojot viņu nodokļu nemaksāšanā laikā no 1991.gada līdz 1993.gadam. Šajā laikā posmā Bekers nodokļu inspektoriem bija uzrādījis, ka dzīvo Monako, taču reāli vairāk laika pavadīja Vācijā.

Vakar Vācijas tiesa sāka izskatīt Bekera lietu, un tās pirmajā dienā prokurors Matiass Muzīls valsts apsūdzībā norādīja, ka sportists apzināti ir izvairījies no nodokļu nomaksas laika periodā no 1991. līdz 1993.gadam.

Muzīls trešdien tiesā pauda uzskatu, ka sportists arī ir atzinis savu pārkāpumu, jo pirms tiesas procesa sākuma ir nomaksājis parādu. Pēc prokurora domām, Bekeram tomēr ir jāpiespriež reāla brīvības atņemšana, jo viņš agrāk apzināti ir pārkāpis likumu.

"Pēc septiņu gadu ilgas vainas noliegšanas viņš tomēr pirms tiesas ir atzinies un nomaksājis nodokļus," tiesai teica Muzīls. "Tā bija pēdējās minūtes atzīšanās."

Muzīls uzskata, ka 34 gadus vecā Bekera pārkāpums ir ļoti nopietns, jo viņš ir izvairījies no nodokļu nomaksas vairāku miljonu vācu marku apmērā. Tomēr, ņemot vērā viņa atzīšanos un nodokļu nomaksu, prokuratūra nolēma samazināt prasīto sodu no pieciem gadiem uz trīsarpus gadiem, paziņoja Muzīls.

"Vienīgā lieta, kas mani tajā laikā interesēja, bija teniss un dažreiz arī meitenes," tiesā teica Bekers. "Man visa dzīve bija saistīta ar tenisu. Es visu laiku biju ceļā. Mans birojs bija visa pasaule. Vārds "mājas" man neeksistēja."

Bekers arī noliedza, ka viņš nav maksājis apzināti un speciāli pārkāpis likumu. "Nodokļu sistēma Vācijā ir ļoti sarežģīta. Es ar grūtībām to izprotu pat tagad un pirms desmit gadiem to izpratu vēl mazāk," tiesā vakar skaidroja Bekers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!