Foto: LFS
Latvijas florbola izlases galvenais treneris Īro Parviainens uzskata, ka pirms pasaules čempionāta ir jāatrod tie spēlētāji, kuriem ir vislielākā motivācija pārstāvēt savu valstsvienību.

No 2. līdz 4.novembrim Kocēnu sporta namā Latvijas vīriešu florbola izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīja savu kārtējo treniņnometni, un Parviainens uzsvēra, ka komanda izskatījās labi.

"Treniņnometne tika aizvadīta labi," sava komentāra Latvijas Florbola savienībai teica Parviainenes. "Daudzi no jaunajiem spēlētājiem parādīja pārsteidzoši labu sniegumu treniņos. Neraugoties uz salīdzinoši nelielo kopīgo treniņu skaitu, esam paspējuši apgūt daudz jauna, arī atlikušajās nometnēs turpināsim darīt visu iespējamo, lai pasaules čempionātā Šveicē sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus."

Treneris atzina, ka pāris sportistu Kocēnos gūtās traumas, kā arī dažu florbolistu apaukstēšanās, protams, nav nekas labs, tomēr ar tādām situācijām jārēķinās – sportā no tā nav iespējams izvairīties.

"Aizvadītās nometnes viens no mērķiem bija uzlabot puišu fizisko formu, kā arī atkārtot nedaudz no spēles taktikas, atgādinot spēlētājiem jau zināmas lietas. Prieks redzēt, ka pieredzējušie florbolisti soli pa solim uzlabo savas meistarības līmenī. Tomēr galvenais izlases vadības mērķis bija atrast spēlētājus, kuri būtu burtiski izsalkuši cīnīties par iespēju iekļūt tajā izlases sastāvā, kas dosies uz pasaules čempionātu,” viņš turpināja.

Par vairākiem spēlētājiem treneru korpusam skaidrības vēl neesot, bet izlases sastāvs būs zināms 12.novembrī. Parvinainens arī novērtēja, ka nometnes pēdējā dienā notikusī valstsvienības kandidātu treniņspēle ar SK "Pārgauja" tikusi aizvadīta labi. Lielākā daļa florbolistu gan bija acīmredzami noguruši pēc ievērojamās fiziskās slodzes nometnē, tas bijis manāms mača laikā. Spēles rezultāts (9:1 - Latvijas izlases labā) iepriecinājis izlases trenerus. Tika ielaisti tikai vieni vārti, bet tas liecina par labu komandas disciplīnu un prasmīgu spēli aizsardzībā.

Pirms pasaules čempionāta izlasei paredzētas vēl divas treniņnometnes, kas notiks 19. un 29.novembrī Rīgā. Uz Šveici valstsvienība izlidos 30.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!