Foto: AFP/Scanpix
Talantīgais Latvijas peldētājs Jānis Šaltāns ceturtdien izcīnīja ceturto vietu Nīderlandē notiekošā Eiropas junioru čempionāta finālā 100 metru distancē uz muguras, sasniedzot jaunu valsts rekordu.

Fināla peldējumā 18 gadus vecais Šaltāns finišēja pēc 55,20 sekundēm, sev piederošo Latvijas rekordu, kas bija sasniegts pērnajā martā, labojot par 0,15 sekundēm.

Uzvaru ar rezultātu 54,03 sekundes, kas ir jaunas pasaules rekords junioriem, izcīnīja grieķis Apostols Kristu, bet no godalgoto trijnieka Šaltāns atpalika par pārliecinošām 0,74 sekundēm.

Pirms tam trešdien pusfināla sacensībās Šaltāns distanci veica 55,75 sekundēs, kas bija ceturtais labākais rezultāts. Savukārt šīs distances priekšsacīkstēs Šaltāns uzrādīja laiku 56,92 sekundes, uzrādot 12.ātrāko rezultātu.

Tāpat Šaltāns trešdien bija kvalificējies pusfinālam 50 metros tauriņstilā, kur viņš ar laiku 24,84 sekundes ierindojās 11.pozīcijā un finālā neiekļuva.

Eiropas čempionātā, kas ilgs līdz svētdienai, seši Latvijas sportisti turpmākajās dienās startēs vēl 16 individuālajās distancēs, bet sacensību noslēgumā Latvijas puišu komanda piedalīsies arī 4x100m kombinētajā stafetē.

Augusta otrajā pusē Šaltānu gaida starts arī Ķīnā paredzētajā pasaules jaunatnes Olimpiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!