Foto: Publicitātes foto
Latvijas čempionāts peldēšanā svētdien noslēdzās ar Antona Voitova, Jāņa Šaltāna un Uvja Kalniņa sasniegtiem jauniem valsts rekordiem.

Pirmais Latvijas rekords tika labots jau priekšsacīkstēs no rīta, kad Voitovs 50 metros uz muguras finišēja pēc 25,86 sekundēm un par 0,26 sekundēm pārspējot valsts labāko rezultātu, ko Šaltāns bija sasniedzis šī gada martā.

Tomēr vakara sesijā Šaltāns savu rekordu atguva, finišējot pēc 25,83 sekundēm. Ar šādu rezultātu viņš gan Latvijas čempionātā bija tikai otrais, par 0,09 sekundēm piekāpjoties igaunim Ralfam Tribuncovam.

Tikmēr Kalniņš laboja 21 gadu veco Latvijas rekordu 1500 metros brīvajā stilā. Valmierietis finišēja pēc 16 minūtēm un 22,59 sekundēm, rezultātu, ko 1993.gada februārī bija sasniedzis Valērijs Kalmikovs, pārspējot par 0,45 sekundēm.

Tāpat Kalniņš kļuva arī par valsts čempionu 100 metros brīvajā stilā, tomēr šeit ar rezultātu 50,65 sekundes viņš palika bez Latvijas rekorda.

Vēl svētdien individuālajās distancēs no Latvijas sportistiem par čempioniem kļuva valmierieši Sindija Siliņa un Kalvis Lakučs, kuri abi uzvarēja 200 metru kompleksajos peldējumos.

Tikmēr 4x100 metru kompleksajās stafetēs gan vīriem, gan dāmām labākie bija sporta kluba "Delfīns" peldētāji. Vīru komandā ietilpa Eduards Lismanis, Nikolajs Maskalenko, Andrejs Frolovs un Voitovs, bet dāmu rindās startēja Renāte Tomilova, Laura Dudkevica, Aļona Ribakova un Aleksandra Ribakova.

No ārzemju sportistiem par titulētāko Latvijas čempionātā kļuva ukrainiete Darina Zevina, kura trim zeltiem pirmajās divās dienās svētdien pievienoja arī uzvaras 50 metros uz muguras un 100 metros brīvajā stilā.

Latvijas čempionāts peldēšanā šogad risinājās jau deviņdesmito reizi.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!