Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspilī un Liepājā risinājās norisinājās Raimonda Bergmaņa kausa izcīņa, kas vienlaikus bija arī šīs sezonas Latvijas spēkavīru čempionāta fināla posmi, kurā noskaidroja Latvijas spēcīgāko vīru - par to šogad tika kronēts ugālietis Oskars Martužans.

Latvijas Spēkavīru čempionāta fināla sacensības norisināsinājās divas dienas, kurās piedalījās un par Raimonda Bergmaņa kausu cīnījās desmit labākie atlēti no visas Latvijas: Mareks Leitis, Artis Plivda, Didzis Zariņš, Aivars Šmaukstelis, Magnuss Vucāns, Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs, Jānis Šleckus, Edgars Andersons un Oskars Martužans.

Pēc pirmās sacensību dienas Ventspilī kopvērtējuma tabulas augšgalā bija Didzis Zariņš, Oskars Martužans un Aivars Šmaukstelis.

Otrajā superfināla dienā svelme Liepājas pludmalē nesaudzēja nevienu, tādēļ sacensības izrādījās pietiekami grūtas ikvienam spēkavīram, kurš piedalījās.

Divu dienu kopvērtējumā par 2014. gada Latvijas spēkavīru čempionāta uzvarētāju un otrā Raimonda Bergmaņa kausa ieguvēju kļuva Oskars Martužans no Ugāles, kopā pa 10 disciplīnām sakrājot 79,5 punktus. Pēc sacensībām Oskars bija ļoti gandarīts par sasniegumu un pauda pārliecību noturēt līderpozīciju arī nākamgad. Aiz viņa otrajā vietā ierindojās iepriekšējā gada čempions Didzis Zariņš, no pirmās vietas atpaliekot tikai par pusotru punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!