Foto: AFP/Scanpix
Sāpes nesen traumētajā plecā Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim joprojām nedaudz traucē spēlēt, latvietis izteicies pēc uzvaras ceturtdien notikušajā Maskavas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē.

Kā ziņots, Gulbis pašlaik pasaules rangā atrodas 13.vietā un turnīrā izlikts ar trešo numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet otrās kārtas spēlē viņš ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:3) pieveica spāni Danielu Himeno-Traveru.

"Sāpes plecā nedaudz traucēja mača gaitā, tomēr jau jūtos daudzmaz normāli," izteicies Gulbis.

Oktobra sākumā Gulbis pleca traumas dēļ nepabeidza Pekinā notikušā "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas maču, bet nedēļu vēlāk Šanhajas "Masters 1000" turnīrā zaudēja jau pirmajā kārtā. Tāpat abos šajos turnīros neilgi pirms pirmajiem mačiem atteicās no dalības dubultspēļu sacensībās.

Gulbis Maskavā sacenšas pirmo reizi kopš 2007.gada, un preses konferencē latvietis atzina, ka pēdējos gados uz šīm sacensībām nebrauca Krievijas galvaspilsētā valdošā lielā kārdinājuma dēļ.

"Uz Maskavu nebraucu nevis ar tenisu saistītu iemeslu dēļ, bet tāpēc, ka nevarētu koncentrēties uz turnīru, jo apkārt ir pārāk daudz kārdinājumu," izteicies latvietis. "Daudz reižu esmu piedalījies turnīrā Sanktpēterburgā, bet arī tur ir bīstami. Es vienkārši ieslēdzos viesnīcas numuriņā un nekur neeju. To darīju arī vakar."

Gulbis tagad sasniedzis sacensību ceturtdaļfinālu, kurā piektdien tiksies ar itāli Andreasu Sepi, kurš izlikts ar astoto numuru.

Savukārt pusfinālā šī dueļa uzvarētājam bija iespējama spēkošanās ar šī turnīra galveno favorītu Milošu Raoniču no Kanādas, tomēr viņš ceturtdien ar 3-6, 6-4, 3-6 piekāpās lietuvietim Ričardam Beraņķim. Līdz ar to Gulbis, skatoties pēc ranga, tagad kļuvis par savas zara puses galveno favorītu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!