Pie kārtējās uzvaras Latvijas vīriešu handbola čempionāta sezonas ievadā svētdien tika čempionvienība Dobeles "Tenax", kas izbraukumā ar 46:21 (23:13) sagrāva ASK/LU komandu.

Viesi vadībā atradās kopš spēles sestās minūtes.

Vārtus šajā mačā guva 12 no tam pieteiktajiem 13 "Tenax" komandas spēlētājiem, bet rezultatīvākais ar astoņiem precīziem raidījumiem bija Andis Ērmanis. Pretinieku rindās sešas reizes izcēlās Māris Grēberis.

Dobeles klubs līdz ar to uzvarējis visās septiņās līdzšinējās čempionāta spēlēs. Savukārt ASK/LU kontā septiņos mačos ir vien divi panākumi.

Daudz saistošāks mačs svētdien izvirtās Ludzā, kur "Celtnieks"/LSPA komanda ar 33:32 (19:17) uzvarēja vietējo "Latgols" vienību.

Mača gaitā "Latgols" komanda vadībā pabija vien divas reizes, tomēr allaž elpoja sāncenšiem pakausī, neļaujot viesiem atrauties. Andrejs Zinovjevs 39 sekundes pirms mača beigām laukuma saimniekiem kārtējo reizi panāca neizšķirtu (32:32), tomēr deviņas sekundes pirms cīņas beigām uzvaru viesiem atnesa Lauris Rūtiņš, kurš pēc traumas ārstēšanas aizvadīja savu pirmo spēli vairāk kā gada laikā.

Visā mačā "Celtnieks"/LSPA saņēma desmit noraidījumus un divas diskvalifikācijas, bet "Latgols" - trīs noraidījumus un vienu diskvalifikāciju. Pēdējās sekundēs visi palika vien triju spēlētāju sastāvā - divi laukuma spēlētāji un vārtsargs.

Čempionāta kopvērtējumā Dobeles "Tenax" ir vienīgā, kas sezonu sākusi ar septiņiem panākumiem tikpat mačos un 14 iegūtiem punktiem, bet "Ogre"/"Miandum" ir astoņi punkti sešās cīņās, kamēr pa sešiem iekrājušas "Jūrmalas Sports", Ludzas "Latgols", "Celtnieks"/LSPA un "Vaiņodes" komandas. Tikmēr pie četriem punktiem tikusi ASK/LU komanda. Joprojām pie uzvaras nav izdevies tikt "LAT-98" klubam.

Vīriešu turnīrā šosezon startē astoņas komandas, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, sacenšoties katra ar katru trīsreiz un kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 21 spēli. "LAT-98" komanda spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un nepiedalīsies izslēgšanas turnīrā, taču iegūtie punkti pret šo komandu tiek skaitīti kopvērtējumā.

Regulārā čempionāta uzvarētājs automātiski iekļūs pusfinālā, bet komandas, kas izcīnījušas no otrās līdz septītajai vietai, sacentīsies ceturtdaļfinālā. Savukārt klubi, kas ceturtdaļfinālā piedzīvos zaudējumus, tiks sarindoti no piektās līdz astotajai vietai saskaņā ar regulārajā čempionātā izcīnītajām vietām. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas spēlē līdz divām uzvarām, finālā un spēlē par trešo vietu - līdz trijām uzvarām.

Tikmēr regulārā čempionāta pēdējās vietas īpašnieks aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas uzvarētāju, lai divu spēļu summā varētu uzzināt, kuram klubam būs tiesībām cīnīties virslīgā 2015./2016.gada sezonā.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!