Foto: Publicitātes foto
Nīderlande vēlas uzņemt 2019.gada Eiropas spēles, kuras notiktu divās pilsētās - Amsterdamā un Roterdamā, vēsta ārzemju mediji.

Nīderlandes Olimpiskā komiteja (NOK) savā mājas lapā paziņojusi, ka "nolēmusi nopietni izskatīt iespēju Nīderlandē rīkot 2019.gada Eiropas spēles". Decembrī NOK vadība tikās ar Eiropas Olimpiskās komitejas (EOK) valdi, lai apspriestu šo jautājumu.

"Nīderlandei ir garš teicami aizvadītu sporta sacensību saraksts," norāda NOK izpilddirektors Žerārs Dīlesens. "Tagad mēs esam gribam pievērsties apjomīgam multisporta pasākumam."

2013. gadā Nīderlande uzņēma Eiropas Jaunatnes olimpisko festivālu, kas notika Utrehtā, bet 1928.gadā olimpiskās spēles Amsterdamā notika.

Novembrī EOK paziņoja, ka uz 2019. gada Eiropas spēļu rīkošanu ir saņemti seši pieteikumi, bet tie pagaidām netiek atklāti. Portāls "insidethegames.biz" lēš, ka šīs valstis varētu būt Lielbritānija, Polija, Krievija, Baltkrievija un Turcija.

Pirmās Eiropas spēles notiks 2015.gada jūnijā, un tās uzņems Azerbaidžānas galvaspilsēta Baku. Sagaidāms, ka tajās piedalīsies vairāk kā 6000 sportistu no 20 Eiropas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!