Foto: AFP/Scanpix
2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu rīkotāji no biļešu pārdošanas cer iekasēt ap 460 miljoniem dolāru (397 miljonus eiro).

Ceturtdien sākās biļešu pārdošana uz nākamgad gaidāmajām olimpiskajām spēlēm. Sākotnēji biļetes gan pieejamas tikai brazīliešiem, bet pavasarī sāksies biļešu pārdošana pasaulē. Martā pārējo valstu interesenti varēs uzzināt, kas ir viņu vietējais biļešu izplatītājs. To katrā valstī noteiks attiecīgā Olimpiskā komiteja un pašu Rio spēļu organizētāji. Tikmēr Brazīlijas iedzīvotāji var pieteikties divām nejaušām izlozēm, kurās noteiks tos veiksminiekus, kuri pirmie tiks pie iespējas nopirkt biļetes.

Atlikušās biļetes būs pieejamas Brazīlijā dzīvojošajiem no 2015. gada oktobra, bet pārējā pasaule tiks pie šīs iespējas 2016. gada janvārī.

Biļešu cenas uz olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju nākamā gada augustā ir no 15 dolāriem (12,90 eiro) līdz pat gandrīz 1770 dolāriem (1526 eiro).

Tikmēr izšķirošie notikumi vieglatlētikā, volejbolā, pludmales volejbolā un basketbolā skatītājiem izmaksās visdārgāk - ap 461 dolāru (397 eiro), kamēr futbolā un peldēšanā tie ir 346 dolāri (298 eiro).

Olimpiādes rīkotāji paziņojuši, ka 51% no biļetēm izmaksās mazāk par 27 dolāriem (23 eiro), turklāt šī cena tiks samazināta par pusi, ja pircējs būs virs 60 gadiem, students vai cilvēks ar invaliditāti.

Sākot ar oktobri, biļetes varēs iegādāties internetā, bet no nākamā gada jūnija sāksies to pārdošana sacensību norises vietās.

Tikmēr ārzemnieki biļetes varēs nopirkt savās dzimtenēs, kur katras valsts Olimpiskā komiteja ir lēmusi tās izlikt pārdošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!