Foto: Publicitātes foto
Ar sakāvi pret Horvātijas vienaudzēm Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas turnīru Horvātijas pilsētā Koprivnicā piektdien uzsāka Latvijas jaunās handbolistes, informē Latvijas Handbola federācija.

Horvātietēm Latvijas jaunās handbolistes zaudēja pārliecinoši - 15:46.

Objektīvi vērtējot, Latvijas jaunās handbolistes 8. apakšgrupā, kurā spēlē ar Horvātija un Baltkrievija, ir pastarīšu statusā, taču uz kvalifikācijas turnīru devās apņēmības pilnas nodemonstrēt cienīgu sniegumu.

Pirmais pārbaudījums bija nopietns – mājiniece Horvātija, kurai turklāt papildu enerģiju deva līdzjutēji. 
Pēc neveiksmīgā sākuma, nonēkot iedzinēju lomā ar rezultātu 0:4, mača piektajā minūtē pirmos vārtus Latvijas izlasei guva mūsu uzbrukuma līdere Simona Ārmane – 1:4.

Pēc līdzīga scenārija ritēja arī puslaika turpinājums - horvātietēm esot izteikti pārākām laukumā, latvietes uz katriem pretinieču 3-5 vārtu guvumiem spēja atbildēja tikai ar vieniem.

24.minūtē Latvijas U-17 izlases deficīts sasniedza jau 13 vārtus (3:16), bet puslaika pēdējās piecās minūtēs Vitas Brikmanes vadītās handbolistes sameta tikpat daudz vārtu, cik līdz tam, puslaiku noslēdzot ar 6:19. 



Latvija apņēmīgi sāka otro puslaiku, trīsarpus minūšu laikā izceļoties ar trim vārtu guvumiem, taču nākamo sešu minūšu laikā palika tukšā, kas ļāva mājiniecēm atrauties vēl nebijušos tālumos – 9:27. Vien 40.minūtē Ievai Lapsai izdevās izcelties otro reizi mačā, vienlaikus nodrošinot arī mūsu komandai divciparu skaitli uz tablo – 10:27.

Visā spēlē Latvijas U-17 meitenes kapitulēja ar vairāk nekā 30 vārtu deficītu – 15:46.



Sestdien Latvijas jaunās handbolistes mērosies spēkiem ar Baltkrievijas vienaudzēm, bet svētdienas rītā apakšgrupas pēdējā spēlē baltkrievietes tiksies ar horvātietēm. Grupās, kurās ir pa četrām komandām, finālturnīram kvalificēsies divas labākās komandas, savukārt grupās, kurās ir pa trim komandām (tātad arī Latvijas grupā) – tikai grupas uzvarētāja.


Šogad Latvijas U-17 izlase jeb LAT98 jau otro sezonu startēja Latvijas sieviešu Virslīgas čempionātā, kas bija viens no būtiskākajiem posmiem, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai. 18 spēlēs jaunās handbolistes guva sešas uzvaras un reizi cīnījās neizšķirti, turklāt čempionāta gaitā LAT98 handbolistes divreiz spēja apspēlēt Latvijas čempiones Stopiņu NHK un vicečempiones "Latgols". Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas latvietes aizvadīja divas pārbaudes spēles Lietuvā, pārspējot kaimiņvalsts U-15 izlasi (27:24), bet piekāpjoties vienaudzēm (23:35).

Latvijas U-17 meiteņu izlases sastāvs:
Simona Ārmane, Asnate Egle, Madara Jugāne, Gita Kaulakane, Kintija Kokina, Krista Krūmiņa, Žanete Kukurāne, Ieva Lapsa, Agnija Malceniece, Dinija Purviņa, Laura Rutkovska, Kristiāna Skudra, Inese Umarjova, Sanda Veide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!