Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu handbola virslīgas izslēgšanas turnīra pirmajā mačā sestdien Ludzas "Latgols" ar rezultātu 26:22 (12:9) savā laukumā pieveica "Jūrmalas Sportu".

Uzvarētājiem astoņus vārtus guva Kaspars Lisovskis, bet sešas reizes precīzs bija Vitālijs Borisenko. Tikmēr "Jūrmalas Sporta" rindās rezultatīvākais ar desmit precīziem metieniem bija Rolands Ivanovs.

Neskatoties uz Austra Tuminska diviem nerealizētajiem septiņu metru soda metieniem, ludzānieši mača sākumā izvirzījās vadībā ar 3:1, un, lai gan vēlāk uz brīdi atdeva vadību (4:5), visa puslaika gaitā tomēr demonstrēja pārliecinošāku sniegumu un, pateicoties Lisovska rezultatīvajam sniegumam, puslaika pārtraukumā devās ar triju vārtu pārsvaru - 12:9.

Turpinot lieliski spēlēt Lisovskim, kā arī izceļoties Austrim Tuminskim, Aivaram Strazdam, Borisenko un Andrejam Zinovjevam, "Latgols" otrā puslaika sākumā savu pārsvaru palielināja līdz pat septiņiem vārtiem - 18:11. Turpinājumā kopīgām pūlēm jūrmalniekiem izdevās ierobežot mājiniekus (nākamo 12 minūšu laikā "Latgols" guva tikai vienus vārtus) un pietuvoties triju vārtu attālumā (19:16), kam sekoja Andreja Narnicka pieprasīts minūtes pārtraukums. Tas deva pozitīvu pavērsienu ludzāniešu sniegumā, kas atkal uzbrukumā darbojās tikpat veiksmīgi kā puslaika sākumā un piecas minūtes līdz spēles beigām panāca +6 (23:17). Jūrmalniekiem tā arī neizdevās atspēlēties, tādejādi ceturtdaļfinālu ar uzvaru iesāka "Latgols" -

Zīmīgi, ka regulārajā sezonā "Jūrmalas Sports" guva trešo vietu, bet "Latgols" komanda palika tikai sestā, turklāt trijās savstarpējās spēlēs jūrmalnieki izcīnīja divas uzvaras, bet viens mačs noslēdzās neizšķirti.

Ceturtdaļfināla sērijā cīņa notiks līdz divām uzvarām. Nākamais mačs 28.martā tiks aizvadīts Spuņciemā.

Abas komandas Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā tikās jau pērn. Toreiz pirmo spēli uzvarēja jūrmalnieki, bet nākamajos divos mačos pārāki bija "Latgols" spēlētāji, iekļūstot pusfinālā un vēlāk izcīnot bronzu.

Pārējās divas ceturtdaļfināla sērijas sāksies svētdien - "Celtnieks"/LSPA sacentīsies ar ASK/LU, bet "Ogre"/"Miandum" spēkosies ar "Vaiņodi".

Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kas uzvarēja regulārajā čempionātā, pusfinālam kvalificējušies automātiski un gaida savu pretinieku, kas noskaidrosies "Ogre"/"Miandum" un "Vaiņodes" duelī.

Kā zināms, pagājušajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās Ludzas "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!