Foto: Publicitātes foto
Lasvegasā pasaules 40 labākie jātnieki ir uzsākuši cīņu par Pasaules kausu konkūrā, viņu vidū arī divi Latvijas sportisti - Andis Vārna un Kristaps Neretnieks. Pirmajā kvalifikācijā, ātruma maršrutā (Tabula C) ar 150 cm augstiem šķēršļiem, labāk veicās Andim Vārnam ar zirgu KS Coradina un viņš turpinās dalību PK izcīņā, bet Kristaps Neretnieks no tālākās sacensības par titulu izstājās, informē Latvijas Jāšanas federācija.

Andis Vārna ar SIA "Kurzemes sēklas" piederošo ķēvi KS Coradina maršrutu veica ar 12 soda punktiem un ierindojās 31.vietā. AStoņus gadus vecā KS Coradina ir jaunākais zirgs startē šajās sacensībās, bet Andim Vārnam šis ir pirmais pasaules kausa fināls.

Otrās kvalifikācijas maršrutā jātnieki startēs apgrieztā secībā iegūtajiem rezultātiem, līdz ar to Latvijas pārstāvjiem būs piektais starta numurs.

Kristaps Neretnieks ar Romanee Cece pirmās kvalifikācijas maršrutu veica ar 16 soda punktiem, ieņēma 35.vietu rezultātu tabulā un nolēma no tālākas cīņas par šo titulu izstāties. "Ja arī mēs ar Romanee Cece kvalificētos svētdienas fināla maršrutam, mums tajā nav nekādu izredžu. Viņai šīs ir tikai piektās starptautiskās sacensības, negribu zirgu nobiedēt, rīt ķēve atpūtīsies un sestdien startēsim "Grand Prix" maršrutā, tur mums ir lielākas izredzes," saka Neretnieks.

Uzvaru pirmajā kvalifikācijā izcīnīja deviņpadsmitgadīgais īru konkūra talants Bertrams Alens ar ķēvi Molly Malone V (65,45 sek), par prieku vietējai publikai otro vietu ieguva ASV sportists Ričs Felers ar Flexible (66,11 sek), bet trešo - Francijas sportists Patriss Delavē ar Orient Express HDC (66,44 sek).

Kopā pirmajā kvalifikācijas maršrutā startēja 40 dalībnieku dueti, četri no tiem maršrutā nefinišēja. Dalībnieku vidū ir 22 pasaules reitinga TOP50 jātnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!