Foto: Publicitātes attēls
Ķīnas pilsētā Šengdū notikušajā pasaules čempionātā 10 deju programmā Latvijas šā gada labākais pāris Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva 32 pāru konkurencē izcīnīja 8.vietu, bet par pasaules čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva Miha Vodičars un Nadja Bičkova, informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pasaules čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) piedalījās 32 valstu labākie pāri. Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva stabili pārvarēja pirmās divas kārtas – astotdaļfinālu un ceturtdaļfinālu – un iekļuva labāko divpadsmit vidū pusfinālā. Tālāk vairs neizdevās tikt, un Kārlis un Anastasija čempionātu noslēdza 8.vietā. Kaut arī mūsu pāris šoreiz neatkārtoja 2014.gada panākumu (6.vieta) un nesasniedza fināla sešinieku, tik un tā šā gada rezultāts vērtējums kā ļoti labs, jo jāņem vērā, ka pagājušajā gadā pasaules čempionāts notika pie mums Latvijā. Neskatoties uz to, ka Kārlim un Anastasijai spēcīgāka ir Standartdeju (ST) programma, tomēr Ķīnā viņi vairāk punktus uz finālu nopelnīja Latīņamerikas (LA) dejās.

Finālā pirmais trijnieks ierindojās identiskās vietās kā pagājušā gada čempionātā Rīgā. Pateicoties labākiem punktiem Latīņamerikas dejās, otro gadu pēc kārtas čempionu godā tika Slovēnijas dejotāji M.Vodičars/N.Bičkova, kas aiz sevis atstāja labāk Standartdejas izpildošo pāri no Ukrainas Danilu Uļjanovu un Katerinu Isakoviču. Vēlreiz ar trešo vietu nācās samierināties 2014.gada Eiropas čempioniem un bieži sacensībās Rīgā redzētajiem somiem Jakam Vainomā un Tanjai Savikurki. Toties ar iegūto piekto vietu par palikšanu ārpus fināla 2014.gadā revanšējās Igaunijas čempioni Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova, kuri dalībnieku vidū bija favorīti LA dejās un pretendēja arī uz trijnieku. Ceturto un sesto vietu finālā ieņēma attiecīgi Vācijas un Kanādas dejotāji. Tikmēr dienvidu kaimiņiem lietuviešiem čempionāts beidzās ceturtdaļfinālā, ierindojoties 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!