Foto: LETA
Astoņkārtējās Latvijas čempiones Kocēnu "Rubenes" florbolistes sestdien kā pirmās sasniedza "Elvi florbola līgas" finālu, bet vicečempiones "Ķekava" piedzīvoja pirmo neveiksmi pusfināla spēlēs.

"Rubene" pusfināla sērijas ceturtajā mačā Kocēnos ar 8:2 (5:0, 1:1, 2:1) droši apspēlēja "Rīgas Lauvas", jau pirmajā trešdaļā iegūstot piecu vārtu pārsvaru, ko turpinājumā pārliecinoši noturēja.

Uzvarētājām pa diviem vārtiem guva Laura Gaugere un Lība Daija Mikova, bet "Rubenei" sērijā triumfēja ar rezultātu 4-0.

Sērijas pirmajā mačā "Rīgas Lauvas" līdz spēles vidum izrādīja atzīstamu pretestību "Rubenei", taču mača otrajā daļā pieredze ņēma virsroku, ļaujot kocēnietēm svinēt uzvaru ar 11:4. Otrajā spēlē čempiones "Rubenes" pārsvars bija vēl nospiedošāks - 11:0. Savukārt trešajā spēlē piektdien Kocēnos pēc otrā perioda rezultāts bija neizšķirts (3:3), bet 15 minūtes pirms pamatlaika beigām rīdziniecēm bija tikai vienu vārtu deficīts (4:5). Tomēr pieredze ņēma pārsvaru un Kocēnu komanda uzvarēja arī šajā mačā - 6:4.

Otras pusfināla sērijas trešajā mačā "Ķekava" saspringtā cīņā izbraukumā ar 4:5 (0:1, 3:0, 1:3, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās NND vienībai.

Rezultātu atklāja "Ķekavas" florboliste Alīna Logina, bet otrajā trešdaļā NND spēlētājas guva trīs vārtus pēc kārtas - divreiz izcēlās Agnese Saulīte, bet reizi Ilze Justamente.

Trešajā trešdaļā trīs vārtus pēc kārtas jau iemeta ķekavietes Ieva Jurkāne, Dina Štāle un Gundega Vancāne, pārņemot savai komandai vadību, tomēr 52. minūtē vēlreiz precīza bija Saulīte un panāca 4:4.

Turpinājumā pamatlaikā un papildlaikā rezultāts vairs nemainījās, tāpēc uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienu sērijā, kurā vienīgo precīzo raidījumu izpildīja Māra Stapkēviča un NND guva uzvaru ar 1:0.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Ķekava" joprojām ir vadībā ar 2-1. Nākamais mačs svētdien vēlreiz risināsies "Elektrum" Olimpiskajā centrā.
Kā zināms, sieviešu un vīriešu čempionātā čempionu likteni izšķirs atsevišķi mači 9. aprīlī "Arēnā Rīga".

Pērn Latvijas čempionāta finālā "Rubene" saspringtā mačā pieveica "Ķekavu" ar 8:6. Tāpat šīs abas komandas par titulu cīnījās 2014.gadā, kad "Ķekava" finālu bija sasniegusi pirmoreiz vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!