Foto: F64
Triumfu "Elvi Florbola līgas" dāmu turnīra regulārajā sezonā sestdien garantēja titulētās Kocēnu "Rubenes" spēlētājas, kas kopvērtējumā par vienu punktu apsteidza "Ķekavas" komandu.

Savā pēdējā regulārā čempionāta spēlē sestdien Kocēnu spēlētājas ar 7:2 (1:1, 2:0, 4:1) mājās apspēlēja Ķekavas "Bulldogs" vienību. Uzvarētājām pa trim vārtiem guva Laura Gaugere un Edīte Bankava, kuras turklāt izpildīja arī pa divām un vienai rezultatīvai piespēlei.

Tikmēr "Ķekava" sestdien ar 9:3 (2:1, 3:1, 4:1) savā laukumā apspēlēja turnīra pastarītes LiepU. Šeit četrus vārtus iemeta Sintija Kalvāne, divi precīzi metieni un divas rezultatīvas piespēles Laurai Skujevskai, bet Ieva Jurkāne savāca trīs rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, "Ķekava" ilgstoši bija kopvērtējuma vadībā, bet pirms nedēļas negaidīti zaudēja punktu pret "Bulldogs" spēlētājām.

Čempionāta kopvērtējumā ar 52 punktiem 20 spēlēs triumfēja "Rubene", kurai punktu zaudēja "Ķekava".

Trešajā vietā ar 29 punktiem 19 spēlēs ir NND komanda, bet ceturto vietu un pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru jau garantējušas "Rīgas Lauvu" spēlētājas, kas guvušas 20 punktus 19 mačos. Vēl pie 16 punktiem tikušas "Bulldogs" florbolistes, bet LiepU rēķinā ir seši punkti.

Regulārā sezona svētdien noslēgsies ar diviem pastarīšu mačiem.

"Elvi" florbola līgā sievietēm šosezon ir par divām komandām vairāk nekā pirms gada. Lai arī savu dalību jaunajā čempionātā nepieteica pagājušās sezonas bronzas medaļniece RSU, komandām Kocēnu "Rubene", "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" pievienojās trīs jaunpienācējas no pirmās līgas.

Čempionāta pirmajā posmā visas sešas komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēs iekļuvušas četras labākās komandas, kas pusfināla sēriju aizvadīs līdz četrām uzvarām, bet medaļu likteni izšķirs tikai viena spēle 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Visas sieviešu komandas arī 2016./2017.gada sezonā drīkstēs spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!