Latvijas sportiste Baiba Bendika svētdien izcīnīja uzvaru Igaunijas čempionāta vasaras biatlonā iedzīšanas sacensībās.

Bendika desmit kilometru distanci veica 34 minūtēs un 45 sekundēs, šaušanā pieļaudama trīs kļūdas. Latvijas vadošā biatloniste finišā par vienu minūti un 21 sekundi apsteidza igaunieti Grētu Gaimu, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viena mājiniece Eveli Saue.

Pirms tam sestdien Bendika bija otrā sprinta sacensībās.

"Šodienas sacensībās nebija tik liels vējš, taču par savu šaušanu tik un tā jutos pārliecināta. Trase Igaunijā bija krietni vienkāršāka nekā nesen notikušajā pasaules čempionātā vasaras biatlonā, taču tik un tā ir jāpieliek pūles arī šeit, lai gan šķiet nedaudz vieglāk," pēc svētdienas sacensībām rīkotājiem teica Bendika. "Tagad atgriezīšos mājās un aizvadīšu treniņnometni, kam sekos Latvijas čempionāts vasaras biatlonā. Vēlāk jau uzsākšu treniņnometni kalnos."

Tikmēr kungu sacensībās, kur bija jāveic 12,5 kilometru distance, par uzvarētāju kļuva pieredzējušais Rolands Lesings, kamēr trešo vietu ieguva Latvijas biatlona veterāns un valstsvienības treneris Ilmārs Bricis. Latvietis šaušanā pieļāva sešas kļūdas, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 34 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!