Foto: Latvijas Florbola savienība
Latvijas čempionvienība florbolā vīriešiem "Lielvārde/FatPipe" ceturtdien Vācijas pilsētā Veisenfelsā ar uzvaru sāka dalību "EuroFloorball" kausa izcīņā, kas ir Eiropas otrais spēcīgākais florbola klubu turnīrs.

Lielvārdes klubs ar rezultātu 4:2 (2:1, 1:0, 1:2) pārspēja Vācijas čempionvienību "UHC Sparkasse".

Ar diviem gūtiem vārtiem Latvijas komandas labā izcēlās Gints Klēģers.

Mača rezultātu jau ceturtajā sekundē atklāja Klēģers, bet astoņas sekundes vēlāk Atis Blinds dubultoja Lielvārdes komandas pārsvaru. Lai gan pretinieki vienus vārtus atguva, tomēr otrajā periodā Ralfs Jonikāns atjaunoja divu vārtu pārsvaru. "UHC Sparkasse" vēlreiz atspēlēja vienus vārtus, taču Klēģers guva ceturtos vārtus "Lielvārde"/"FatPipe" labā. Septiņas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām pretinieki Latvijas komandas pārsvaru samazināja līdz minimumam, taču atspēlēties viņiem neizdevās, un "Lielvārde"/"FatPipe" svinēja uzvaru ar rezultātu 4:3.

Turnīrā, kas risināsies līdz svētdienai, sešas komandas ir sadalītas divās grupās. Piektdien A apakšgrupā "Lielvārde"/"FatPipe" tiksies ar Krievijas klubu Maskavas "Spartak".

Šīs grupas pirmajā spēlē trešdien "UHC Sparkasse" ar 6:5 (3:0, 3:1, 0:4) uzvarēja "Spartak".

Tikmēr otrā apakšgrupā sacenšas Norvēģijas komanda "Tunet", Igaunijas klubs Saku "Link" un Vācijas vienība "Lilienthal".

Pēc spēlēm apakšgrupās, katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā.

Savukārt līdzīgā turnīrā dāmām spēlē Diānas Isjominas pārstāvētā Norvēģijas komanda Oslo "Sveiva", kas ceturtdien ar rezultātu 11:1 (3:0, 3:0, 5:1) pārspēja Leipcigas "MFBC Grimma" vienību. Isjomina šajā spēlē atzīmējās ar četriem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Turnīru Isjominas pārstāvētā komanda iesāka ar uzvaru 4:3 pār Gdaņskas "Olimpia Osowa" no Polijas, bet Latvijas florboliste šajā spēlē guva divus vārtus.

"EuroFloorball" kausa izcīņas kungu un dāmu turnīru uzvarētājas kvalificēsies 2017. gada Čempionu kausa izcīņai. Komandas saņems arī 5000 Šveices franku (4560 eiro) naudas balvu no Starptautiskās Florbola federācijas.

Pērn "EuroFloorball" kausa izcīņa risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker". Šajā turnīrā piedalījās arī Kocēnu "Rubenes" florbolisti, kas pusfinālā piekāpās "Lekrings" puišiem.

Savukārt dāmu turnīra finālā Kocēnu "Rubene" zaudēja Krievijas komandai "Nauka". Turnīrā piedalījās arī "Ķekava", kas pusfinālā zaudēja "Rubenei".

"Lielvārdes" florbolisti aprīlī kļuva par "Elvi florbola līgas" Latvijas vīriešu čempionāta uzvarētājiem, fināla pieveicot "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

"Lielvārde" par Latvijas čempioni tika kronēta arī 2011./2012. gada sezonā, bet pērn tai nācās samierināties ar ceturto vietu.

Eiropas florbola klubu turnīru hierarhijā prestižākais ir Čempionu kauss, kur spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiek noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā.

Aizvadītās nedēļas nogalē par Čempionu kausa ieguvējām kļuva Zviedrijas komandas. Vīriešiem panākumu guva Stūrvretas IBK florbolisti, bet dāmām labākā bija Melnlikas "Pixbo Wallenstam" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!