Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionam pirmajā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā Tonijam Beljū no Lielbritānijas nākamā gada 4.martā būs cīņa ar tautieti Deividu Heju, abi bokseri paziņoja sociālajos tīklos.

Beljū oktobrī sekmīgi pirmo reizi aizstāvēja savu WBC titulu, taču uzreiz pēc dueļa viņš izteica gatavību cīnīties ar Heju, kurš sacenšas smagākajā divīzijā. Tiesa, pēc WBC noteikumiem Beljū līdz nākamā gada martam jāaizvada cīņa ar šīs jostas obligāto pretendentu latvieti Mairi Briedi, taču brits to nesteidz apstiprināt.

Beljū cīņu pret Heju aizvadīs smagākajā svara kategorijā, kas nozīmē, ka līdz ar to, visticamākais, viņam nāksies atteikties no WBC čempiona jostas.

"WBC mums ir atsūtījusi apstiprinošu vēstuli, kurā norādīts, ka Briedis ir obligātais pretendents uz WBC čempiona jostu. Mūsu gadījumā, ja Beljū izšķiras par cīņu ar Heju, tas neko nemaina. Beljū nekas cits neatliks kā atteikties no čempiona jostas. Uz kādiem nosacījumiem tas būs, tas ir atkarīgs no viņa pārrunām ar WBC. Pēc tam WBC nozīmēs citu pretendentu uz jostu, kurš būs Maira pretinieks," atklāja Brieža pārstāvis Raimonds Zeps.

Beljū karjeras laikā uzvarējis 28 no 31 cīņas, 18 no tām noslēdzot ar nokautu. Savukārt Hejs 30 cīņās ticis pie 28 uzvarām, 26 no tām noslēdzot ar nokautu.

Tikmēr pašlaik 31 gadu vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās - 21 - profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Oktobrī Briedis Liverpūlē reitinga cīņā pārliecinoši pieveica mājinieku Saimonu Valiliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!